tricouri haioase

Pagini

duminică, 22 noiembrie 2009

România,de la ţăran la ţăran.


INSOMAR -
32,8 Băsescu
31,7 Geoană
21,8 Antonescu.

CCSB -
34,1 Băsescu
30,9 Geoană
22,1 Antonescu.

De vreo 20 de ani,la un interval de 4,mai nou,5 ani,muncitorimea iese la vot.În acelaşi timp,de vreo 50 de ani, terminaţia ''escu'' apasă greu asupra muncitorimii.Care,muncitorime fiind,acceptă să se supună şi să fie manipulată rând pe rând de : Nicolae Ceauşescu , Ion Iliescu ,Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.
De 20 de ani,sondajele reflectă prostia.Prostia aceasta,pare ataşată de poporul român,fapt care mă face să mă gândesc la faptul că revoluţionarii au fost victime colaterale între Ceauşişti şi cei care au ''coordonat'' lovitura de stat.
Astăzi,22 noiembrie 2009,în urma exit-poll-urilor făcute de agenţiile de mai sus,ne-am pricopsit de o nouă dovadă a votului de ţăran.
Conform statisticilor,votantii după studii s-ar clasifica în felul următor:Studii primare (scoala generala): 45% ,Studii medii (liceu): 35% ,Studii superioare (universitate): 20%.
De la început,campania mi s-a părut un fiasco total.Candidaţi absenţi,candidaţi fără program plauzibil pentru situaţia socio-economică a ţării.Sigur,rezultatul exit-poll-ului nu este acelaşi cu cel care o să fie arătat de Biroul Electoral Central,cel mai târziu luni-23 noiembrie,dar va fi mai mult ca sigur cât mai aproape de adevăr.
Este greu de înţeles pentru mine cum s-a putut ajunge la aceste rezultate.Pe scurt,încă din 2004 trăim într-o instabilitate politică fără precedent,cu schimbări infinite de miniştri,căderi de Guvern,certuri orgolioase,dosare muşamalizate din cauza imunităţii politice.Cine s-a perindat la putere în 5 ani? PD-L,P.S.D şi P.N.L.,măgărimea cea mai intens mediatizată de presă,în campania electorală şi cotată cu cele mai mari şanse,fapt care, a creat o prăpastie incredibilă între aceşti dinozauri corupţi şi restul candidaţilor.
Băsescu,acest preşedinte neconstituţional,Geoană-acest lider marionetă,Antonescu-liderul falsului bun-simţ,s-au cocoţat pe podiumul alegerilor. De ce? Pentru că,după cum arată statistica studiilor celor care au votat,românii proşti votează,cei deştepţi fraudează.

Deşi,după mini-dezbaterile televizate am fi putut tinde să credem că vom avea surprize,rezultatul este mai mult decât previzibil.Amuzant,totodată trist,mi se pare electoratul P.N.L-ului care a crezut,pentru o clipă,atât cât a pus ştampila , că Antonescu Crin, chiar va intra în turul doi. După suporterii P.N.L-ului,trebuie să notăm că toţi cei care l-au luat în derâdere pe Crin Antonescu,vezi psd-iştii şi pdl-iştii,vor sta acum la mâna blajinului liberal,poate-poate o pun de-o coaliţie pentru turul 2.

Eu l-am votat pe Sorin Oprescu,fiind atras de oportunitatea unui Guvern de specialişti pe domeniul lor,fie ei şi din partidele parlamentare,aşa cum era promis de către Doctor.Trebuie aici să menţionez că nu l-am votat la Primărie,ci pe Blaga.
Sunt sătul de clasa politică,scârbit.Nu-l mai vreau pe Băsescu Traian,nu l-am vrut nici în 2004,dar atunci nu aveam drept de vot.Nu-l vreau nici pe Geoană Mircea,nu vreau lideri garantaţi de grupuri de interese de la Cluj,de Vanghelie,Năstase sau Hrebenciuc.(deşi pe Năstase îl consider cel mai bun premier al României după 90).
Dar totuşi vreau să votez,şi ţinând cont de studiile românilor şi că mă aflu în partea de 20%,voi alege să votez ca în aceea de 45%,drept urmare,deşi la orizont nu se întrevede nimic bun,vreau să scap de terminaţia ''ESCU'' !

7 comentarii:

Adina spunea...

Era pt mn ? :D

Blindius spunea...

Ce anume?

Lillee spunea...

Eu nu-i vreau pe nici unul...toti sunt la fel.

Pisi spunea...

Tot pantera roz era mai buna ca presedinte decat astia :))

Adina spunea...

Ce urat ... mi-ai spus ca daca merg la vot imi rezervi un post despre imprestii after votare ... asa tii u minte ce am vb :P urat urat ... nu ma asteptam :P

Blindius spunea...

Pai si acesta nu e un post "after-vot"?

Adina spunea...

Este ... in fine ... nu mai conteaza ideea . :)