tricouri haioase

Pagini

marți, 17 noiembrie 2009

Ortacii vechi şi noi.

Stimaţi cititori bucureşteni,e gravă treaba.Oraşul este paralizat de-a dreptul,câte 4-5 tramvaie de acelaşi număr,autobuze la fel,ambuteiaje pe câte 5 benzi în condiţiile a 4 culoare pe sens...Haos.
Metrorex-ul nostru drag este în grevă generală,pe timp nelimitat,între orele 4:00-16:00.După ce la începutul anilor 90,FSN-istul Ion Iliescu chema ortacii să ne calmeze un pic pentru că se cam prinseseră puştanii că n-a ieşit bine revoluţia,19 ani mai târziu,''p'apleacă'' Rădoi,fost parlamentar PSD-ist (deci,da,acelaşi organism de extremă stânga),actualmente Sindicalist la USLm(mETROU),îndeamnă populaţia să susţină protestul angajaţilor din subteran.
Da,domnule,e adevărat că după contractul colectiv de muncă,salariul este renegociabil la un an,mai ales după ce s-a stabilit bugetul.Aşa că ortăceii aceştia nesimţiţi au intrat în grevă generală.
E evident că România resimte criza şi cu toate acestea,când Guvern după Guvern vorbeşte despre îngheţarea salariilor,şobolanii aceştia de subteran ai Metrorex-ului s-au gândit că ar fi bine să mai îşi alinieze nişte fonduri în buzunarele acelea de la costumele comuniste.Măăăăăcar de şi-ar fi meritat nişte bănuţi în plus,dar noi când aşteptăm dimineaţa câte 10 minute în rush hour,cum dracului o mai fi...măi conductorule analfabet? Dar toată greva este doar războiul tembel PDL vs PSD,nimic altceva.
Vine Dl. Radu Berceanu şi declară ,nimic mai adevărat : vă daţi seama că Metrorex are circa 4000 de angajaţi ,în schimb,cei prejudiciaţi astăzi,poate mâine,poimâine,cine-ştie-cât,sunt circa 650.000-1.000.000 călători zilnici.Nesimţiţii de la Metrorex şi-au mărit salariile anul trecut cu 23% ,asta în condiţiile în care pentru anul acesta cer 20%.Gândiţi-vă că,o casieriţă câştigă 1400 ron în condiţiile în care doar stă într-o tonetă şi întinde mâna mai des decât cerşetorii...Păi vreţi mai mult? Cred că pentru aşa ceva ai nevoie inclusiv de doctorat.Eu zic să staţi acasă !! Altă bombă,R.A.T.B.-ul,cu puternic simţ civic...a suplimentat toate liniile,atenţie!...toate liniile (tramvaie,troleibuze,autobuze) cu 200 de autovehicule (în total,nu în parte).Din Republica până în Berceni am făcut 2h 30' şi am mers şi pe jos.Toată combinaţia aceasta fiind formată din 5 schimburi de rute R.A.T.B.
Aşa că, dle. Rădoi,familia şi toţi ai dumitale,să...faceţi ce face Gigi Becali la fiecare meci!


2 comentarii:

Pisi spunea...

Nici nu vreau sa ma gandesc ca tre sa ajung pana in iacului din republica :| si inapoi .. :(

Blindius spunea...

De la Republica Pana la Iancului e mai lejer,iei decat tramvaiul 56 sau 55,cu 56 ajungand pana la Piata Muncii,dar cam tot aia e.