tricouri haioase

Pagini

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Se cred stăpâni pe bloc.


Nesimţiţii ăştia care se cred stăpâni pe bloc,mai sunt şi cunoscuţi ca Administratoru' şi Preşedintele Asociaţiei de Locatari.
Îndeletnicirile acestea sunt întâlnite cam peste tot în ziua de azi,excepţie făcând norocoşii de la ''curte''.
Eu am o problemă cu administratorul.În general cu administratorul,nu neapărat cu cel de acum.Individul ce se ocupă de '' ale blocului '' se şi crede,în mare parte din cazuri,stăpân pe toate scările clădirii.Este genul acela de om care se uită la tine pe deasupra ochelarilor şi te scanează imediat dacă eşti ''la zi'' cu plata utilităţilor.După ce te-a scanat şi tu simţi asta,te salută cumsecade gândindu-se dacă nu cumva ai mai mulţi oameni în gazdă decât ai declarat.Administratoru' are responsabilităţi şi împarte responsabilităţi.Acesta angajează negreşit,mereu-mereu,un ţigan sau o familie de ţigani,pentru a asigura salubritatea clădirii.Inevitabil,în scări miroase a ţigan şi a clor.Clor trecut sub formă de altceva mai scump,de către administrator.Administratoru' e un boşorog,de cele mai multe ori.Dată fiind vârsta,ai crede că e senil,dar nu e aşa,e şmecher,iar tu îi plăteşti o parte din întreţinere,îi dai de mâncare şi faci,involuntar,cadouri nepoţeilor săi.Poate ai observat cât de puţini metri cubi foloseşte familia administratorului ca să se spele,în plină vară,când toate put de nu respiri.De când v-aţi pus repartitoare de căldură,poate aţi observat că plătiţi şi pentru căldură de pe scară,fiindcă ţiganii au nevoie de condiţii.Şi în tot acest timp,repartitoarele şi apometrele administratorului parcă stagnează.Şi parcă şi-a schimbat şi Break-ul ăla 1310 cu un Hyundai.
Hai,e deschis miercuri şi joi,două ore,când are timp să încaseze.Ce mai aştepţi,are pensia mică!



Îi pasă cuiva de sursa foto?

32 de comentarii:

Lillee spunea...

Cunoastem d-le Blindius, cum sa nu!
Acu' ceva vreme m-am mutat de la ai mei si nah...oamenii m-au scos de la intretinere. Dar asta nu inseamna ca nu mai vin in vizita sau sa mai raman si peste noapte. Bineinteles ca de cate ori ma vede, ma ia la intrebari: "da' tu te-ai mutat inapoi? vii cam des p'aici.." Imi cer scuze, de acum inainte trebuie sa trec pe la el sa-l intreb daca imi pot vizita parintii! :))

Lillee spunea...

Aa... si anuntul ala e criminal. Cred ca fac si eu unul si-l lipesc in scara, sa vad ce zic astia :)))

BlackCat spunea...

Ce tare e anuntul! Sa vad ca indrazneste cineva sa-mi bata la usa in miez de noapte ca urlu prea tare cand barbati'miu isi face treaba de sot, ca si-o pateste rau de tot (am un facalet in dotare).

MadMe spunea...

Pe mine nu apucă să mă streseze administratorul că am un vecin de rahat care toată ziua mă pândeşte pe vizor să vadă cine intră şi cine iese şi de câte ori. Cel mai bou vecin din tot blocul trebuia să stea vis-à-vis de mine.
Dar la prietenul din dotare la bloc e cam exact cum zici tu în articol. :P

Diana spunea...

Ahhh..cunosc toate aceste situatii mai ales gen de oameni. Pe mine ma enerveza babele care mai vin si la usa in camasa de noapte sa-mi spuna ca am infundat ghena cand eu nici nu trecusem pe acolo in respectiva zi.
Plus ca am si eu asemenea afise pe usa blocului....pfff :)

Miss Sasha spunea...

frumoasa descriere...sa iti spun ca la noi, administratora avea in grija vreo 3-4 blocuri. Acum o luna a plecat cu vreo 300-400 milioane de la fiecare bloc. ce zici de asta?

Anonim spunea...

E adevărat, e mult mai bine să locuieşti la casă decât la bloc. Însă şi în acest caz, apar altfel de probleme, cu vecini curioşi, care n-au ce face toată ziua şi îţi monitorizează ţie toţi paşii. Eu mai stau în curte cu o familie, din care face parte şi o babushka. Tanti asta nu face altceva decât să mă interogheze pe mine unde plec, când mă întorc etc., ca atunci când vine soţul să-i dea raportu': 'Cristina acum 5 minute a venit acasă' sau 'Vezi că ai musafiri'. Am zis că într-o zi, dacă mă mai întreabă unde plec, o să-i spun că mă întâlnesc cu amantul, să vedem cu reacţionează :))

Blindius spunea...

Lillee,trebuie să se facă un sistem special de vize ca să poţi intra în blocuri fiindcă ei,administratorii,sunt acolo şi veghează.Sunt curios ce efecte va avea mesajul dacă îl pui.

Blindius spunea...

BlackCat,e bine că ai un făcăleţ,dar va trebui să-i bată soţul tău cu făcăleţul,tot îndatorire de soţ este :D.Poza este de pe site-ul respectiv,eu în vechiul bloc aveam alte mesaje.

Blindius spunea...

MadMe,am avut şi eu vecini d-ăştia.Nici un poţi să ieşi din casă de ei.Nu ştiu cum să privesc situaţia.Ori e naşpa că te stresează,ori e bine că ştii că dacă ai plecat de acasă,ei sunt acolo,cu ochiul pe vizor.

Blindius spunea...

Dana,eu nici nu le-aş deschide.Nu le-aş saluta şi aş ridica şi tonul la ele.Să lansez teroare în bloc.

Blindius spunea...

Miss Sasha, nu pot decât să zic că atunci când o să fiu ''mare'',vreau să mă fac administrator şi să fac o reţea interlopă de administratori,prin care să secătuiesc lumea de bani :D

Blindius spunea...

Cris,cât de naşpa.Parcă vor să te macine psihic toate personajele astea.Chiar poţi să-i spui soţului că îi vei zice asta babei,să vedem ce face.Şi pe mine mă tot întreba o babă din bloc dacă dau la master,până când într-o zi n-am mai suportat şi i-am zis să dea fiică-sa la master de câte ori vrea ea,că tot o lăuda că are salariu de 1000 dolari,în schimb dacă deschidea uşa,mirosea naşpa pe tot palierul :D

qtlucian spunea...

tare... pacat ca afisul e furat... si aparut pe multe alte site-uri inainte... halal originalitate... pretene

Anonim spunea...

Ma, tu il cunosti pe administrartorul meu de bloc! :))

Blindius spunea...

Alexiuss,da...sunt detectiv de administratori :x

Blindius spunea...

QtLucian : după cum se vede,pe afiş scrie resursadefun.ro,nu mi l-am însuşit eu,nu am zis că este al meu,cum de altfel am şi precizat în alte răspunsuri pentru alţi colegi.Se vede watermark-ul pe el,da?Dar tu esti atât de ''scurt'' în limitele gândirii,încât nu ai ştii să treci strada decât dacă ar fi o zebră continuă.

Lillee spunea...

Blindius, te tin la curent. Chiar azi il scot la imprimanta si il insarcinez pe micul artist cu lipitul in scara :))

Diana spunea...

pai le-am aranjat de dimineata putin ...le-am umplut frigiderul pentru week-end asa :)

Blindius spunea...

Când am nevoie de carne de grătar,ştiu pe cine să enervez.
Lillee,abia aştept.

Andrei Jitcă spunea...

@Dana: Sau babele care stau 3 ore sa se uite pe vizor :))

Blindius spunea...

Am avut eu o vecină babă de stătea pe vizor,da' a fost mai apropiată decât bunica mea naturală.

Sasha spunea...

Dacă se rezumă numai la uitatul pe vizor ar fi bine.Mai rău e când deschid ușa pentru a te supune unui interogatoriu în toată regula, de parcă te-ai fi mutat ieri :)Nu mai vorbesc cînd alte persoane lasă ușa de la intrare ]ntredeschisă,atunci e prăpădul cel mai mare :))

Crissu spunea...

Auzi , tu stai cumva in blocul meu ?
:D:D:D:D

Crissu spunea...

Auzi , tu stai cumva in blocul meu ?
:D:D:D:D

Blindius spunea...

Sasha,da...am avut si vecini care lasau usa deschisa si ii vedeam cum umbla prin casa si ce fac.Oribil,de ce as vrea eu sa le miros basinile pe palier :(.

Blindius spunea...

Crissu,nu cred.E o intrebare serioasa?

Crissu spunea...

Descrii totul ca si cum ar fi blocul meu despre care vorbesti ..fix asa e ..administratorul are ochelari si te priveste pe deasupra lor si te masoara ..si da avem o familie de tigani care face curat ..si da miroase a clor si togani:):):)

Blindius spunea...

Daca asa e peste tot :D

N-am spunea...

imi inchipui ce e in blocul ala ... oricum...tot respectul pentru cei care se manifesta asa:))nice

N-am spunea...

am avut si eu un incident cat de recent cu administratorul eram terorizata de colindatori si de obicei nu obisnuiesc sa rasp...intr-o seara se auzeau bubuieli in usa...era si nervoasa.nu aveam muzica tare sau faceam ceva sa deranjeze vecinii...si am strigat ceva de genul"marsh"crezand ca sunt doar colindatori...cand colo administratorul.dar totusi sa se bubuie in halul asta in usa omului

Blindius spunea...

Păi sunt unii care zici că au bolovan la intrare,în loc de uşă.