tricouri haioase

Pagini

luni, 25 ianuarie 2010

''Pozaţi în creştini mai buni decât Sfântu' Petru...''

Spunea odată raper-ul Cheloo într-un duo istoric alături de Bitză.Continuarea este pe cât de obscenă,pe atât de adevărată.
Am revenit după un weekend împlinit,aş putea spune.Este drept că am fost 2 zile la serviciu,dar au fost ok,iar sâmbătă seara a fost foarte frumoasă.De la revenirea la serviciu,am reuşit cât de cât să mă menţin ''în plasa'' realizării dorinţei a 4 a pentru anul 2010.Astfel,un ţigan s-a ales cu dosar penal (sper să nu fie supărări pe seama faptului că scriu ''ţigan'',în loc de ''rrom'',doar înseamnă acelaşi lucru).Până la sfârşitul lunii am un program în care trebuie să mă prezint aproape zilnic la serviciu,dar sper ca luna viitoare acesta să fie mai ''relaxat''.
Revenind la titlu şi la ce mi-a îndreptat atenţia spre acesta.Este bine ştiut faptul că România este o ţară plină de biserici,mănăstiri.Avem,dacă nu mă înşel,capitala cu cele mai multe biserici din lume sau Europa,nu mai ştiu.Nu ştiu pe cine întâniţi voi pe stradă,dar eu când trec prin preajma unei biserici,o grămăjoară de oameni brusc se închină.Eu nu înţeleg acest gest.Toţi ''stâlcesc'' acţiunea respectivă,ba o cruce mai stilizată,mai mică,mai cu degetele împreunate pe unde nu trebuie.Aceste persoane îşi manifestă în autobuze şi tramvaie credinţa în Dumnezeu.Apoi,se duc lejer şi fură de pe unde apucă(dacă se poate,de ce să n-o faci,nu?),bârfesc un apropiat,înjură până le ies ochii din orbite,râvnesc la femeia altuia,se gândesc să-şi înşele soţul,se gândesc la bani ca la ''salvarea'' finală,ştiut fiind faptul că se spune că ''banul e ochiul dracului''.Eu nu repet gestul şi nici pe la Biserică nu trec.Ba chiar sunt tentat să nu cred în Divinitate,ci doar într-o ''forţă superioară supranaturală'' ce coordonează destine.O altă dovadă de nesimţire a omului ar fi faptul că atunci când are un necaz sau un stres,îşi aduce aminte de ''Divinitate''.Pe sistemul : ''să mă ajute Dumnezeu să fac,să dreg''.După ce a trecut cu bine...gata,adio pioşenie.Aici trebuie să recunosc,am făcut-o şi eu.Militez pentru exprimarea credinţei în privat sau în Biserică,mai ales pentru creştinii ortodocşi,pentru musulmani fiind mai greu să nu scoată covoraşul când este ora de rugăciune.Dar măcar musulmanii respectă nişte reguli stricte.Nici în instituţia Bisericii nu pot avea încredere : ''atenţii'' la pomeni,nunţi şi botezuri.Ar trebui traşi la răspundere din punct de vedere financiar,nu? Preoţi pedofili,preoţi ce ''promovează'' homosexualitatea pe video,preoţi care omoară.Nici preoţii nu-şi ''fac cruce'' în mijloacele de transport.Oricum,majoritatea au deja maşini destul de ok din banii enoriaşilor.
''Doamne ajută !'' :D




Am uitat sursa foto.

16 comentarii:

Diana spunea...

Dap stiu ca e mai slabut dar e mai ok si mai usor de moderat si nu am probleme cu el.

Toti oamenii facem asa; uitam de Cel de Sus si cand suntem la greu, ne aducem aminte. Ideea e ca trebuie sa existe mereu in sufletul nostru sau cel putin macar daca nu poti sa spui Tatal Bostru in fiecare seara, macar te poti inchina! Eu fac asta si chiar daca sunt rupta de oboseala. Acrodam mult mai multa importanta unor lucruri si oameni mici si uitam sa trecem pe la Biserica din cand in cand. Macar o data / luna.

PS. ai grija cu Sf Petru ca trebuie sa te pui bine cu el, la Poarta Raiului cine crez ca sta? :)

Blindius spunea...

Dar nu ştiu dacă eu merit să ajung în Rai,poate se intră cu şpagă.

Diana spunea...

Meeeyyyy...spaga si la Rai!Aoleu...ma omori tu! Nu acolo nu se intra cu spaga ..eh negociezi macar si daca pleci pe ideea ca nu ajungi acolo pai nu e bine :) te gandesti ca intrii si gata eu din start pornesc cu negocierea cu Sf Petru asa ca ...putem :)

Blindius spunea...

Înseamnă că tu vrei să-ţi rezervi masă acolo.Numai azi cred că am trecut pe listă 2 păcate,aşa că...

cristishady spunea...

pai nu asa e frumos? sa pozam in crestini dar sa ne injuram de Hristosi cu prima ocazie?

Claudia Balan spunea...

Ai perfecta dreptate. Mie una imi place sa merg la biserica dupa terminarea slujbei, atunci cand este foala incaperea. Si nu prea cred in preoti. Apropo de enoriasi. Am o mare problema. Batranii. Detest sa merg la biserica la tara. In plina slujba, toate femeile mai batrane decat bunicamea vin sa ma pupe(bleeah), sa ma intrebe daca m-am maritat. Brusc, nu le mai pasa de rugaciune, de evlavie, doar au un subiect de barfa, au pe cine sa descoasa.

Lillee spunea...

Cu acest aspect nici eu nu ma impac. Vad si eu la randul meu oameni care se inchina in fata bisericilor, care tin post si se lauda in gura mare cu asta, dar dupa 2 minute blesteama si injura. Asta e snobism...serios.
Vorba ta, credinta ( daca e) e in suflet si nu trebuie dovedita si arata nimanui.
Ah, si mai sunt acei oameni cu care pur si simplu nu pot vorbi. La orice cuvant il baga si pe Dumnezeu...asa a vrut el, daca ne ajuta el, asta a fost voia lui...obositor, cel putin pentru mine.

Anonim spunea...

Eu cred în D-zeu, mă rog la D-zeu (pentru că aşa am fost educată, dar şi pentru că El m-a ajutat de multe ori), însă nu prea merg la biserică. Obişnuiam să merg când eram mai mică, duminică de duminică, şi participam intens la slujbă. Dar acum m-am oprit, nu ştiu de ce sau poate ştiu... :(

Felicitări pentru îndeplinirea celei de-a patra dorinţe!! :)

Anonim spunea...

Bla bla bla... mai da-i in puii mei pe astia cu bisericile lor.

Sa am incredere intr-un preot care imi spune ca banul e ochiul dracului, dar el asta asteapta cand vine la un parastas, cand e la nunti, botezuri, etc?

Ii poarta unul numele domnului in sus si-n jos si ne spune ca e pacat suprem homosexualismul... iar el si-o trage cu un alt barbat?

Ma scuzati dar astea sunt niste rahaturi...

realbadpisy spunea...

Eu cred in...omul sfinteste locul si atat..restul de un mate bullshit.

MadMe spunea...

Adevărat. Şi partea cu credincioşii de faţadă care acum se închină şi peste 5 minute te înjură. Şi partea cu popii care văd în parohia lor un sediu de firmă şi în ideea de părinte o adevărată maşinărie de făcut bani.Şi cu toate obiceiurile care cică te fac mai credincios. Şi cu tot.

Blindius spunea...

Madme,merci!

Blindius spunea...

Cris,multumesc pentru felicitari,si azi a patit-o unul :D

Blindius spunea...

Unuplusdoua,eu nu mai ma duc prin Biserica de prin 98-99.Am mai fost doar la un botez de-atunci.Cand am fost nas :D

Miss Sasha spunea...

sunt total de acord cu voi! urasc fenomenul asta, mai ales de cand cu incidentele astea scarboase cu preotii care incurca gaurile si persoanele. in plus am o problema cu babele...bai, se duc la biserica, se roaga (cica) si cand au ajuns la poarta deja injura si blesteama pe toata lumea. astea de la mn de la bloc sunt groaznice: desi are termopane, nu lasa nici un copil in fata scarii pe motiv ca ea vrea liniste si daca nu pleaca incepe cu arsenalul de injuraturi si blesteme, apoi arunca cu apa pe ei. nebunie!

Blindius spunea...

Cand eram mic,o baba de acest fel a aruncat cu un borcan dupa mine :))