tricouri haioase

Pagini

marți, 8 decembrie 2009

Supravieţuitorul...

Traian Băsescu rămâne preşedintele României conform rezultatelor oficiale ale Biroului Electoral Central.
Deşi eram susţinătorul ''mersului la vot'',n-am putut să mă duc.N-am putut.De mai mult timp am renunţat la a-mi încălca principiile.Mult prea mult i-am criticat pe Băsescu Traian şi pe Geoană Mircea în trecut,pentru a le oferi un vot,acum,când nici în primul tur nu o făcusem.Se pare că istoria mea de alegător cu 8 ştampile pe spatele buletinului este sub semnul înfrângerii.Cel puţin din exterior.
Am votat demiterea lui Băsescu,am votat Guşă şi Blaga pentru Primăria Capitalei,am dat un vot de protest împotriva lui Becali George,la Europarlamentare,l-am votat Preşedinte pe Oprescu.
Acum l-aş fi dorit pe Geoană.Nu-l suport pe Băsescu,nu suport ideea că ,poate,voi avea 27 de ani când îşi va termina mandatul,asta dacă nu se va prelungi la 7 ani,că doar ''adoptăm modele occidentale'',nu suport faptul că,deşi am votat pentru P-D-L în alegerile pentru Parlamentul României,democraţii mi-au aruncat votul la gunoi şi s-au aliat cu P.S.D.
Într-adevăr,voturile mele sunt la fel de alambicate precum clasa politică.Aşa alegători,aşa clasă politică.Primim ce merităm.Eu,însă,de când am drept de vot,merg pe ideea votului în care să-mi exprim opţiunea la acea dată,indiferent de rezultat.Statistic,sunt un pierzător,onorabil,plec mereu liniştit din cabina de vot.
Revenind la turul 2,nu ştiu ce manipulare să fi fost,cu privire la sondajele exit-poll ce-l dădeau drept câştigător pe Geoană Mircea.Eu nu m-am mai prezentat la vot şi din cauza faptului că,văzând sondajele,eram sigur că este ales social-democratul.Mă întreb acum,asupra câtor oameni o fi funcţionat acelaşi efect?Trăim într-o ţară cu mulţi săraci,deşi aceştia se chinuie să se ridice la nivel social prin haine,telefoane,maşini în leasing.Cu atât mai mult cât încă mulţi nu au case şi cerşetorii se lipesc de tine în transportul public,nu aveam nevoie de măsuri liberale.Acestea,la nivel politic,realamente,cel mai probabil nimeni nu ia nicio măsură şi clasa medie se va zbate în continuare,dorind mai mult.
Statistic,România,referindu-mă la alegătorii interni,l-a dat câştigător pe Geoană,de aceea ,probabil,exit-poll-urile s-au şi înşelat,limitându-se la urnele din interiorul graniţelor.Ceea ce l-a trecut pe Geoană Mircea în planul 2,se pare că a fost fusul orar.Diaspora,conform mass-mediei,a votat masiv ProBăsescu.
Nu contest că diaspora a trimis miliarde în România,nu contesc că s-au dus la muncă pentru un trai mai bun,şi poate au plecat din ţară când P.S.D.-ul era la guvernare.Poate de aceea au şi votat ProBăsescu,dar, cu siguranţă,diaspora votantă nu mai dă doi bani pe România şi cu siguranţă nu este la curent cu realitatea internă.
Rezultatul alegerilor este contestat de pesedişti,poate nu ştiu să piardă.Însă,atâta timp cât au fost găsite buletine de vot cu persoane decedate ce l-au votat pe Băsescu Traian,şi multe alte nereguli,democraţii sunt datori cu explicaţii,iar Curtea Constituţională cu o invalidare a turului 2.La fel cum şi Victor Ponta este dator cu retragere din viaţa politică.
Să trăiţi ciuruiţi !


3 comentarii:

Lillee spunea...

Stai sa vedem...cica Psd-ul face contestatie..

Dan spunea...

Sa-mi arata mie PSD-ul cum demonstreaza cu cine a votat cineva (chiar si decedat), asta chiar ar fi interesant.

Blindius spunea...

Nu pot demonstra.Dar organizatorul alegerilor este Ministerul de Interne,condus de P.D.L.,automat suspiciunea este asupra liberalilor.Ramane de vazut.