tricouri haioase

Pagini

sâmbătă, 5 decembrie 2009

sPuma & adibas !


Ceea ce nu ştiu ''coca'' and ''piţi'' din zilele noastre...






''Rivalitati in afaceri au existat dintotdeauna si in orice domeniu. Insa in unele cazuri, povestile par sa ia proportiile unor drame de Shakespeare, iar daca in joc intra orgoliul ranit al unuia dintre combatanti si interesele familiei, atmosfera devine cu adevarat interesanta.

Meciuri de fotbal caritabile sunt organizate foarte des, dar cand Puma si Adidas, rivali pe viata si pe moarte, au anuntat ca isi vor uni ghetele pentru organizatia Peace One Day, initiatii si-au frecat mainile, constienti ca spectacolul nu trebuie ratat. Mai ales ca in programul evenimentului se stipula clar: la meci rivalii vor ingropa securea unui razboi care dureaza de 60 de ani. Meciul de impacare s-a incheiat cu 7-5, dar de fapt nu a castigat nimeni, pentru ca echipele erau mixte. Totusi, faptul ca in aceeasi echipa unii purtau echipament Puma si altii Adidas ramane insolit, avand in vedere conflictul dintre cei doi frati fondatori ai companiilor germane.

Se pare ca totul a inceput cand Adolf si Rudolf, ambii membri in partidul nazist, s-au implicat in al Doilea Razboi Mondial. Totusi, motivul exact este inca o necunoscuta si starneste aprige discutii printre membrii in etate ai comunitatii din oraselul natal al celor doi - Herzogenaurach. Unii spun ca fratii s-ar fi despartit pentru ca Adolf ar fi avut o relatie cu sotia lui Rudi, ca sotiile celor doi s-ar fi detestat reciproc sau ca Rudolf era tatal fiului lui Adolf.

Tensiunea a fost potentata in orice caz de un comentariu aparent nepotrivit al lui Adolf, care intr-o noapte cand bombele aliatilor atacau Germania in 1943, a spus atunci cand fratele sau cobora in transeu: "Iata ca vin din nou porcii!". Din acel moment, Rudi a fost sigur ca Adolf vorbeste despre el, nu despre aliati. Nu a ajutat nici intamplarea din anul urmator, cand Rudi a fost trimis intr-un lagar de concentrare unde a fost inchis pana in 1948, iar ura a fost accentuata de tratamentul inuman si de mancarea proasta.

Dupa razboi, drumurile celor doi frati s-au despartit, dar au continuat sa duca razboiul in afaceri. Rudolf a decis sa puna bazele unei companii rivale - Puma. Adolf si-a denumit firma Adidas - Adi era prescurtarea de la Adolf, "das" venea de la Dassler. De atunci, rivalitatea a fost imensa, iar companiile s-au implicat inclusiv in procese peste procese si in lupte in salile de judecata.
''

(articol preluat din http://www.businessmagazin.ro/)

2 comentarii:

Lillee spunea...

:)) Ce tare e postul asta!

zazulina spunea...

Mi se pare o idee interesanta ceea ce vrei legat de fotografii si ma voi gandi la o strategie buna pt asa ceva. Oricum..tinem legatura..poti sa dai add pe messenger la just_zazulina@yahoo.com , doar sa ma anunti cine esti.
Thx