tricouri haioase

Pagini

joi, 22 octombrie 2009

Brigada Ultras Pensionarii !

După îndelungată vreme cu porţile închise,Ghencea s-a redeschis pentru a primi suporterii iubitori...de scandal.Cu 7 filtre de acces înspre stadion,meciul părea c-ar fi unul considerat de risc maxim.Risc maxim pentru ''piperianul'' patron.Circulaţie oprită de la Billa Drumul Taberei. Neapărat trebuia să prezinţi buletinul însoţit de bilet la fiecare filtru.Zis şi făcut.N-ar fi o măsură rea,depinde cum o priveşti.După 3-4 filtre de jandarmi,am fost întâmpinat de firma de pază B.G.S. (băi Gigi securiti). Spre deosebire de alte meciuri,gol ca-n Parcul Izvor spre Peluza Sud.La poartă,control strict,sunt fotografiat în timp ce introduc biletul în turnicheţi.Un B.G.S.-ist mai cu fruntea până la ceafă vroia să-mi ia brelocul, amintire personală,dintr-o excursie la Bran. După 2 minute în care i-am zis că nu-s huligan şi că nu îl dau sub nici o formă,un fel de ''şef de poartă'' a înţeles situaţia şi am intrat. Accesul la toalete era şi acesta interzis,cam la două porţi de acces fiind instalate 2 wc-uri ecologice .Să zic aşa,un wc ecologic la 200 de persoane.
Pe stadion,pustiu.Aveam semnal pe Cosmote până la 19:55.Aşa de gol,atât de trist,n-au avut bani pensionarii să ajungă la stadion.Scandări anti gigi becali,şi de la Nord,şi de la Sud,şi de la Tribuna a 2 a.Suporteri stelişti cu marcaj strâns B.G.S.-ist.
Fanii turci,nişte ''îngeraşi nevinovaţi'', au cântat pe tot parcursul meciului.Lipsa de experienţă în securitate a jandarmilor am trăit-o la intrarea în stadion când m-am trezit printre vreo 20 de turci care intrau însoţiti doar de două organe M.A.I.-iste.Pe lângă jandarmi,se pare că şi firma de pază s-a uitat doar la derbedeii români.Turcii,excepţionali ca suporteri,demonstrând o unitate de grup rar văzută,au introdus torţe şi fumigene cu duiumul,semn că pe filiera aceea controlul a fost făcut ultra sumar.
Aşa îşi fac treaba ai noştri, nu mai spun că la sfârşitul meciului am văzut cum erau ridicaţi doi puşti de nişte jandarmi pe sistemul : ''băieţi,staţi un pic,vă rog frumos.'' Or fi zis şi ei,săracii, un ''m%%e gigi'',şi-aşa era tare frig.
Era să uit,Steaua a pierdut. Mai contează?





Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumesc pentru un blog interesant