tricouri haioase

Pagini

vineri, 5 martie 2010

Piaţa Soarelui,floarea Berceniului.

Oricât ar încerca arhitecţii şi investitorii să modernizeze Berceniul,mi-e teamă că this shit ain't going to happen.Adică ar putea ridica încă vreo 50 de spaţii comerciale,ar putea construi pasaje subterane pentru a scăpa de traficul infernal,dar niciodată nu vor putea construi o mentalitate mai răsărită.Pe 25 ale lunii trecute,s-a deschis Sun Plaza,complex comercial ce adăposteşte,fără precedent,atât mall cu magazine şi spaţiu de divertisment,superstore de bricolaj şi un hypermarket prestigios.Părerea mea,Sun Plaza îl bate pe AFI Palace Cotroceni de-i sar geamurile de la intrare.Treaba e că lângă Sun Plaza,încă mai există un bazar ''Aleea Castanelor'',foarte bun ce-i drept,mai există un câmp întins locuit de nişte familii care n-au unde să locuiască (nu ştiu ce sunt,ţigani sau săraci,nu m-am apropiat vreodată),există o zonă a B.I.G-ului (mare magazin comunist) în jurul căreia este una dintre cele mai urâte,murdare şi înghesuite pieţe din Bucureşti.Aţi prins ideea de ceea ce înseamnă împrejurimile Sun Plaza.Ah da,şi trafic infernal încă dinainte de a se construi complexul.
Totuşi,în timpul vizitei de acum câteva zile,Sun Plaza mi-a plăcut.Mi s-a părut aerisit şi elegant la interior,cu spaţiile bine gândite,aşezate într-o ordine comfortabilă pentru client.Vă spun sincer că mie nu-mi plac mall-urile,le consider loc de fiţe şi-mi dau o stare de nervozitate.Şi nu am vreuna din fobiile cunoscute.Ceea ce mi-a atras atenţia ca plus,este faptul că vizitatorii vor avea acces direct din staţia de metrou,la primul nivel subteran al mall-ului.Ceea ce înseamnă o investiţie consistentă,unică în acelaşi timp.Unde mai adăugăm că o staţie de metrou în România are durata de construcţie cam de un an sau doi.La exterior,Sun Plaza este încă în construcţie,administratorii l-au deschis ştiind că un mall nu poate fi gol în Bucureşti,România.Cică ar fi fost circa 80.000 de vizitatori în primele 2-3 zile,ceea mi se pare foarte greu de imaginat.
Una peste alta,Sun Plaza rămâne un loc bun de vizitat,deocamdată aşa pare!




33 de comentarii:

MadMe spunea...

Pare fain, doar că până ajung eu în Buc se mai construiesc vreo nouă mall-uri şi termină şi staţia de metrou :D Şi nu pentru că nu aş vrea să vizitez, pur şi simplu nu se ivesc ocazii :(

Lillee spunea...

P.s. Unde-i hamsterul?

Lillee spunea...

Dar unde este mai exact? In piata sudului?

Crissu spunea...

Doar 80.000 ..phiuu ..sunt mai multi pensionari in Bucuresti :P

Bogdan spunea...

E frumos mall-ul.
Daca nu ma insel in Buc. unele cladiri stau pe punctul de a se darma!

Diana spunea...

Cei de la EMCR Romania mi se pare ca momentan au facut o treaba chiar foarte buna, avand in vedere amanarea acestuia de nenumarate ori. Plus ca din informatiile pe care le am eu oamenii au investit vreo 2 milioane de euro pentru constructia pasajului subteran care leaga mall-ul de metrou. Reprezentanţii dezvoltatorului sustin ca acesta va fi cel mai luxos centru comercial din zona de sud a Capitalei, chiar daca constructia a fost făcuta intr-o zona mai putin avantajoasa. Iar in ceea ce priveste piata pai nu cred ca in curand se va desfiinta pt ca sunt oameni saraci care cumpara din aceasta piata. Conceptia romanului inca nu s-a schimbat :"ma duc in mall la Gima (dau un exemplu), sa imi fac cumparaturile sau sa ma duc sa imi cumpar o haina la fel ...se duce in piata pentru ca sunt ieftine dar si calitatea este lasa de dorit. Mai avem pana sa ajungem acolo si ca sa se desfiinteze pai trebuiesc la fel niste bani si cine crezi ca e dispus sa investeasca? poate tot cei care au construit Sun Plaza ar fi trebuit sa faca acest lucru astfel marindu-si numarul de cumparatori dar ...cine stie ce va urma...Romania e plina de surprize.

Alexandra spunea...

Chiar mi se pare foarte tare ideea de a avea acces la primul nivel subteran al mall-ului din statia de metrou!

Sasha spunea...

Ce să zic,pare un loc fain de vizitat. Pare, că până ajung eu prin București,cred că luna viitoare, își strică tot farmecul. 80.000 de vizitatori,de unde?de prin părți sau poate visează cu ochii deschiși. Da' bestia, vorba lui Lillee, unde e?Așa-i că ai uitat să-l hrănești?a murit săracul de inaniție :P

cristishady spunea...

nu am fost pe acolo, asa ca nu-mi dau cu parerea ..dar pare interesant din ce scrii tu aici

Anonim spunea...

Nici mie nu îmi prea plac mall-urile, noroc că nu prea sunt în Galaţi. Am fost odată şi mi s-a părut că preţurile la haine explodaseră în comparaţie cu cele din magazinele obişnuite. E adevărat că multe erau de firmă, dar cred că se mai adăugase şi un procent de mall la preţul lor :)) De-atunci, nici n-am mai fost.

Blindius spunea...

Madme,nu pierzi nimic,fii liniştită !

Blindius spunea...

Lillee,iei metroul de la Unirii 2,până spre staţia de metrou Piaţa Sudului,ieşi la suprafaţă şi se vede.Sau cu maşina,mergi pe Calea Văcăreşti,parcă.

Blindius spunea...

Lillee,hamsterul l-am scos fiindcă era cu adware.Adică,chestii dăunătoare pentru pc+urile tuturor.

Blindius spunea...

Bogdan,da...din păcate aşa stau unele clădiri.

Blindius spunea...

Dana,mai lux decât SUN PLAZA în Berceni,nu cred că vom găsi vreodată.

Blindius spunea...

Înger fără aripi,Yes..it is!

Blindius spunea...

Sasha,nu visează cu ochii deschişi,cu siguranţă au fost atâţi,poate chiar mai mulţi.

Blindius spunea...

Cristy,merci pentru încredere.

Blindius spunea...

Cris,ai dreptate cu preţurile,dar toţi le umflă aiurea :(

Boris spunea...

Chiar asa mare e Sun Plaza asta? Vad ca acum nu mai este moda de a deschide un mall ci este moda de al face cat mai mare. Daca se poate sa iti pierzi toata ziua prin el. Am in cartier deja 2 mall-uri nu cred ca voi ajunge in viitorul apropiat pana tocmai in Berceni.

Blindius spunea...

Boris,nu este mai mare decat AFI Palace,este doar mai complet,parerea mea.

Piperusha spunea...

In Ploiesti au aparut la finele anului trecut Real-ul si Plus-ul, si se construieste un ditamai mall-ul langa Spitalul Judetean. N-au romanii bani, probabil ca au aur :))

(shit mi-am amintit de Rosia Montana. Mai bine taceam)

Boris spunea...

La tv si radio zice ca e cel mai mare din Romania. Eu lucrand in domeniu stiu ca Sun Plaza are 80.000 mpatrati inchiriabili si AFI are 130.000 mpatrati inchiriabili. Oricum nu ma intereseaza ca nu colind mallurile in general. La ce a fost la deschidere la Sun Plaza zici ca suntem o natie de cretini. Sau suntem? Habar n-am.

Blindius spunea...

Doar din auzite ştiu ce-a fost la deschidere,pe mine mă ajută mult că are Cora incorporat şi e la 10 min de mine,cel mult,eu fiind client Cora.AFI Palace e chiar de fiţe,nici nu se uită lumea pe unde merge ...

Blindius spunea...

Piperusha,vă dezvoltaţi şi voi,încet-încet.

Piperusha spunea...

Mnoah, pe mine chestia asta nu ma bucura. Doar ma mira...

Anonim spunea...

Ma pis pe el... eu nu mananc mai bine ca a aparut un "mall".

Cica e criza... si apar malluri.
Fascinant.

MadMe spunea...

Meanwhile, te aştept la berea aia sub Tâmpa :P

Lillee spunea...

Am inteles :) ( si cu hamsterul si cu mall-ul)

Anonim spunea...

La fix a venit ideea cu Sun Plaza ,chiar duminica vrem sa facem o mica recreere undeva prin Bucuresti ,sa vedem pe unde si asta i o idee numai buna.

Blindius spunea...

Darias,bine ai venit ! Păi,distracţie plăcută în Sun Plaza.

Anonim spunea...

Frumoasa poza,te indeamna la visare .

Anonim spunea...

Traiasca Blindius, pentru reclama! :-D :-D