tricouri haioase

Pagini

miercuri, 10 martie 2010

A day to remember, a night we will never forget !


Data de 10.03.2005 este o zi de neuitat pentru mine.O zi în care am trăit unul dintre cele mai emoţionante momente în calitate de suporter.
Ziua începuse plăcut,însorită,cer curat,adiere plăcută.Plecasem mai devreme de la liceu fiindcă era o zi ce putea fi pierdută.Nu-mi părea rău.Eu şi Fănel,un prieten din adolescenţa mea,ne luasem bilet pentru meciul de Cupa UEFA : Steaua Bucureşti vs. Villarreal C.F. Am aşteptat entuziasmaţi trecerea orelor până la plecarea spre stadion,ca şi acum,aveam o emoţie care nu se poate descrie în cuvinte când vine vorba să păşim pe gradenele stadionului din cartierul Ghencea.Ne-am urcat în maşina tatălui său,ne-am echipat cu aparatul de fotografiat,steag,eşarfă şi fular,fiind foarte atenţi să nu ne uităm acasă glasul,cel ce era cel mai important pentru a susţine echipa.Un amănunt minor uitasem să verificăm : prognoza meteo. Fiind primăvară se întuneca destul de devreme,ceea ce a făcut ca din ziua însorită să trecem într-o seară înnorată şi rece.Rece doar când vorbim de meteorologie,fiindcă Ghencea era un vulcan.Înnorată doar dacă puteai să priveşti dincolo de nocturna puternică a stadionului.Ne plăcea să ajungem devreme la stadion,aşa că încălzirea echipelor ne-a regăsit fix în tribună,aşteptând.
Ceea ce nu luasem în calcul,ne-a lovit frontal.Începuse să ningă,dar ce ninsoare,ce vânt,ce fulgi,ce haine subţiri aveam pe noi! Doar eşarfa sau fularul cu Steaua ne mai acopereau.La fel ca şi zilele trecute,se abătuse o ninsoare de nu puteai să clipeşti.Nouă nu ne stătea gândul la fulgii de zăpadă,am fi sărit şi strigat şi de sub 2 metri de omăt.La fel şi restul de 25.000 de stelişti.25.000,cândva formând un singur glas.Steaua era motorul voinţei suporterilor ce au îndurat ore bune viscolul,în speranţa începerii unui meci ce avea să fie amânat.Infernul alb de pe Ghencea a făcut înconjurul lumii şi rămâne şi astăzi aprins în gândurile multor stelişti.Am şi făcut o fotografie Peluzei SUD (o vedeţi mai jos),de colecţie,zic eu,ce afişa o superbă coregrafie cu tricolorul românesc şi emblema Stelei.O fotografie făcută cu un aparat vechi,cu film,fotografie ce stă bine în albumul cu poze.Am fost şi sunt mândru de respectiva,aceasta aducându-mi un bilet gratis la meciul Steaua vs. Rapid,din sferturile Cupei UEFA,un sezon mai târziu,prin intermediul televiziunii TV Sport,dacă nu mă înşel...
Au trecut fix 5 ani,multe lucruri nu mai sunt la fel,stadionul poate nu va mai fi încărcat cu atât devotament niciodată,cel puţin aşa cum a fost pe 10.03.2005,o noapte albă,de neuitat !

(biletul)

(fotografia norocoasă)

Ştiu că nu este un subiect abordabil pentru toţi,dar aştept păreri !

29 de comentarii:

Lillee spunea...

Fotografia imi place tare mult la fel cum imi place si felul in care ai povestit. Parca iti simteam emotiile...serios!
Uite cum mi-ai elucidat misterul. Chiar astazi disscutam cu sotul meu despre vreme...de cand nu a mai nins in martie, iar el spunea ca heheee...multi ani. :) Acum stiu exact data. Merci.

Unknown spunea...

Imi aduc. Si eu sunt microbista inraita. Prima iubire nu se uita niciodata. Steaua Bucuresti se numeste ea. Acum ca si echipa din orasul meu e in divizia A, iti imaginezi cu tine tin. Mai greu e cand joaca una impotriva celeilalte :))

Piperusha spunea...

well, e vina ta ca te citesc mai mult gagici :D

Hai să-mi dau şi cu părerea: îmi place poza!

MadMe spunea...

Eu intotdeauna cand o echipa romaneasca a jucat intr-o cupa, indiferent ca era sau nu echipa mea de suflet, am tinut cu echipa in cauza. Asa incat, in perioada aia am fost suporterii aceleasi echipe.
Cu un an mai tarziu, in meciul amintit de tine, lucrurile au stat altfel. Eram toata, din cap pana in picioare, in alb si visiniu :P
Pe vremea aia inca ma uitam la fotbal. :D

dudu spunea...

sincer...nu imi place fotbalul foarte mult...dar cand vine vorba de competitii mai mari nu pot rata meciurile...

Blindius spunea...

Lillee,mă bucur că v-am desluşit ecuaţia.Chiar de atunci n-a mai nins,şi ninsoarea mi-a reaprins amintirea,eu n-o să uit ziua aceea vreodată.

Blindius spunea...

Veronica,bine ai trecut pe aici,mulţumesc! Steaua,în ciuda neplăcerilor provocate de patron,rămâne câteodată una din cheile care mă liniştesc.

Blindius spunea...

Piperusha,păi gagicile au mai mult bun gust :)).
Mulţumesc pentru aprecierea pozei.

Blindius spunea...

MadMe,poate o să pun nişte imagini şi de la Steaua-Rapid ,din UEFA Cup ! Dar de Anderlecht vs Rapid 2-2,ştii?

Blindius spunea...

Dudu,şi eu abia aştept Mondialul din Africa.

MadMe spunea...

Da, am urmărit toate meciurile Rapidului de atunci. De vreun an jumate m-am "lăsat" de fotbal. Până atunci nu scăpam nimic :D

realbadpisy spunea...

mmm frumos!! eu nu am fost niciodata la un meci..da vad ca e atre fain..poate o merg si eu vreodata la vreaunu.
P.S. faine poze.

realbadpisy spunea...

Si frumos descris de tine senzatia traita.

Blindius spunea...

RealBadPisy,chiar te rog să mergi.Dar la voi acolo nu prea mai e echipa în formă,rar prinzi o asemenea atmosferă.Mulţumesc pentru aprecieri.

Blindius spunea...

Madme,la cel cu Anderlecht m-am bucurat cu tata în prima repriză, 0-2 pentru Rapid,eu fiind stelist,el dinamovist,iar la 2-2 când au ratat calificarea am fost amândoi fericiţi :))

Sasha spunea...

Faină poza! Blindius, din păcate, nimic nu mai este ce-a fost, oricât am vrea noi, putem să ne ținem și cu dinții că tot aia e :( Sweet, sweet memories..nothing compares to u :D

Anonim spunea...

Salut Blindius.Vreau sa-ti spun ca am citit cele spuse de tine si parca am retrait emotia de acum 5 ani.Ce atmosfera frumoasa era atunci in Ghencea...performanta era la ea acasa,iar suporterii faceau orice pentru a fi prezenti trup si suflet pentru culori.Pacat ca in aceste vremuri de restriste,un cancer s-a abatut asupra Templului,dar ma rog,asta-i alta discutie.
Tin sa te felicit pentru talentul de a insirui anumite cuvinte cu aspect "estetic" (cum zicea profa de romana) si vreau sa-ti multumesc in numele tuturor stelistilor ca ne-ai dat ocazia de a retrai acele momente absolut minunate si de neuitat.Imaginea este geniala si totodata extrem de elocventa.FELICITARI SI TE MAI ASTEPTAM ! CSA ! CSA ! CSA !

cristishady spunea...

05 ..un an in care steaua elimina valencia, iar cristea valora dupa capul lui gigica 20 de milioane ..imi amintesc

Blindius spunea...

Anonim,iti multumesc pentru laude,te astept sa postezi cu un nume de unde te pot gasi !

Blindius spunea...

Sasha,nothing compares to me sau e vorba de amintiri:P?

Blindius spunea...

Cristyshady,doar de 20 mil. as fi dat eu pentru el.

Pisi spunea...

nu`s stelista :D

Blindius spunea...

Pisi,nici eu nu's dinamovist.Asta a fost o traire omeneasca inainte de toate.

Dutzu spunea...

Ca orice Stelist, cea mai mare pasiune o punem cand povestim de meciuri :)) Felicitari pt articol si la cat mai multe pe tema asta :D

Blindius spunea...

Dutzu,multumesc pentru vizita.

Lillee spunea...

Chiar asa...majoritatea care te citim suntem...gagici :D
Norocosule...:))

Anonim spunea...

Am fost pe stadion cand eram foarte mica pentru ca tata a fost fotbalist de divizia a pe timpuri si tipam si strigam si faceam in toate felurile posibile:)) Chiar traiesti ceva sentimente pe acolo pe stadijon,insa in halul in care joaca acum echipele noastre futbol,hmmm ,nu mi vine sa merg nici legata:))

Blindius spunea...

Lillee,bloggeriţele sunt atrase de felul cum pun virguliţa la ş :))

Blindius spunea...

Darias,cum se numeşte tatăl dumitale?