tricouri haioase

Pagini

sâmbătă, 13 martie 2010

Cirque du freak...

A fost cu siguranţă un film pentru copilaşi.E genul acela de film la care poţi să te îngraşi mâncând popcorn şi aşteptând următoarea secvenţă.''Asistentul vampirului'' nu lansează teme foarte dificile pentru înţelegerea spectatorului,dar din punctul meu de vedere este o ecranizare reuşită a unei cărţulii de poveştioare.Am eu aşa o tragere spre filmele acestea de aventuri,plăcându-mi Stardust şi Harry Potter,iar Cirque du Freak se încadrează cu succes în acest şablon.
Filmul prezintă,după cum scriam,teme abordabile.Rolul părinţilor în viaţa unui adolescent perceput ca fiind model pentru ceilalţi,condiţiile precare din familie,sacrificiul pentru prietenie unde actorul principal acceptă să fie asistentul unui vampir stilat şi foarte controversat,membru al unui Circ ce adăposteşte fel şi fel de personaje cu puteri supranaturale.Spre exemplu,Salma Hayek este o domniţă foarte sexy,căruia îi creşte o barbă demnă de cei mai răi piraţi,însă doar atunci când se excită nervos.Setea necontrolată pentru putere şi recunoaştere este prezentă în film de partea Vampanezilor,care,din cât am înţeles eu,erau vampirii răi care tratau oamenii ca pe niste pungi cu sânge,în timp ce Crepsley (vampirul al cărui asistent devine Darren,personajul principal) dezvoltă o tehnică prin care hipnotizează ''prada'' şi se hrăneşte doar atât cât are nevoie,din respect pentru om.Clasica luptă între bine şi rău,stârnită de domnul Tiny,un fel de stăpân al sufletelor,ce-l dorea pe Darren în echipă cu Steve,prietenul transformat în vampanez,pentru a dezlănţui Apocalipsa.
Eu unul aştept şi partea a doua dacă aceasta va exista,ba chiar nu m-ar deranja să fie ecranizată oricare din cărţile lui Darren Shan,dar nu strică să mai văd ceva filme până atunci.




Sursa foto.

4 comentarii:

Lillee spunea...

Abia astept sa vad filmul. Frate'miu ( micul artist ) a citit cartea si astepta si el fericit filmul. Insa a fost foarte dezamagit. Mi-a spus ca este o ecranizare varza, pe cand cartea este foarte misto. Acum...ramane sa vad cu ochii mei.

cristishady spunea...

nu este tipul meu de filme ...

Blindius spunea...

Lille,păi nu e senzaţional filmul,mie mi-a plăcut,m-am simţit bine să-l privesc.

Micul Artist spunea...

Nici nu se compara cu cartea.