tricouri haioase

Pagini

duminică, 21 februarie 2010

Ultimul tramvai...

De câţiva ani mi-e greu să mă întorc acasă după ce merg la stadion.''Ghencea'' este ascuns la marginea oraşului,după ''betoane'',copaci şi cimitire,departe de ceea ce civilizaţia numeşte ''metrou'' şi transport în comun la orele târzii la care se termină meciurile.De locuri de parcare şi ieşire lejeră nici n-are rost să vorbim.Mi se făcuse dor de Ghencea după 3 luni de pauză competiţională,aşa că brusc m-am hotărât să merg la stadion.Am fost surprins că am luat bilet fără să mai arăt buletinul,surprins că am intrat atât de uşor pe stadion,fără să mai arăt un act de identitate în faţa a 5-6 filtre de securitate,ca şi cum aş fi venit din ''Prison Break'' direct unde găsesc foarte multe forţe de ordine.Totul părea în ordine când am văzut că suntem lăsaţi să folosim toaletele,cum la ultimele meciuri nu s-a mai putut.Vă daţi seama,zeci de mii de oameni ce aveau ''liber'' la 20 de wc-uri ecologice.Toate în baza unui bilet plătit,a unei umilinţe în afara stadionului cât şi înăuntrul acestuia.Ieri seară a fost primul meci de la care am plecat înainte de fluierul final,dezamăgit de ceea ce înseamnă acum Steaua (clubul de fotbal) şi conducerea sa,pentru a nu ştiu câta oară.
În prima repriză vedeam şi auzeam Peluza Nord cântând şi exclamând pentru Steaua,în timp ce colegii de la Sud tăceau,acolo aflându-mă şi eu.Timp de 20 de minute cât a tăcut Sudul,mi se făcuse dor de vremurile când tot stadionul era o voce comună,unită pentru acelaşi ideal.Parcă aş fi vrut să sar peste cei 100 de metri ce separau peluzele.Abia cântecul de la Sud a fost cel ce m-a trezit şi mi-am dat seama că acei colegi ''de peste stradă'',fuseseră parte a unui ''troc'' împreună cu patronul echipei.Respectivii acceptaseră să cedeze în lupta cu mult prea necultivatul patron,în schimbul intrării pe stadion.Pesemne că au trebuit să-l huiduie doar la pauză,atunci când nu se filma şi nu se auzea.Un stadion despărţit de ideile altora,expuse de un om calificat decât în mulsul oilor.Un stadion care a huiduit stelişti care s-au săturat de lipsa de performanţă şi văd că nu se poate ajunge la acest nivel în urma unei campanii de transferuri în care sunt vânaţi jucători fără contract,neproductivi sau care se autopropun la echipă.Cum la fel este de condamnat şi faptul că jucătorii cu adevărat buni ajung la echipele rivale şi-şi doresc să se răzbune pe Steaua în primul rând,uitând că patronul reprezintă răul.Mihai Stoichiţă l-a criticat pe Cristiano Bergodi pentru faptul că nu a câştigat nici unul din derby-uri sau meciurile importante.A mai şi adăugat că este inacceptabil să se întâmple aşa.Dar erau echipe redutabile,în timp ce Ceahlăul Piatra Neamţ învinge prima oară în Ghencea,categoric,din postura unei echipe ce se situa printre ultimele 2-3 în clasament.Niciodată din 1947 până în 2010,Ceahlăul...nu câştigase în Ghencea.
Sper să nu intervină o ruptură ruşinoasă între suporteri,dacă nu cumva aceasta s-a produs deja.
Oricum,meciul de aseară a fost pierdut înainte de a începe,înfrângerea este pregătită cu multe zile înainte,poate chiar luni,ani...De ce? Pentru că prin circ şi amatorism nu se poate găsi o bază pentru performanţă,iar la Steaua acum lipsesc pietrele de temelie pentru o nouă generaţie câştigătoare.


Vă las cu două filmuleţe făcute de mine.


Mesajul lui Gigi Becali prin care anunţă înţelegerea făcută cu Peluza Nord.


Reacţia Peluzei Sud la golul egalizator al moldovenilor.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Am fost şi eu o dată pe stadion, cu fratele meu, şi de-atunci nu mi-a mai trebuit. Ce-o fi fost în capul meu oare? Crecă ştiu, tărâţe. :))

Sasha spunea...

Trist , domn'le trist... :(

Blindius spunea...

Cris,păi în Galaţi :D? e mic,echipa nu merge bine şi se strigă Hoţii,hoţii :D

Blindius spunea...

Sasha,foarte trist :(

Miss Sasha spunea...

mi-e dor...eu cand mergeam in peluza stateam la nord...
dupa ce am ajuns 3 randuri de scaune mai jos la un gol pe care l-a marcat steaua impotriva farului, m-am mutat in tribuna2.
cand mai mergi la meci poate ma anunti si pe mine, ne vedem pe acolo :) dar nu la alea cu miza mare, sunt prea periculoase pt mine

Blindius spunea...

Miss Sasha,te-aş anunţa,dar eu nici cu prietena mea nu merg,iar la tribună nu prea mai imi place.La SUD mă duc,de obicei.

Lillee spunea...

Nu am fost niciodata pe stadion.Dar nici nu as vrea...

Anonim spunea...

Blindius, perfect adevărat!! :))

MadMe spunea...

Şi eu am fost pe stadion o singură dată dar mi-a plăcut cât de cât. Deşi parcă tot mai bine vezi meciul la TV, atmosfera de pe stadion e - cel puţin în teorie - de un farmec aparte. :D

Dan spunea...

Toti niste panarame. A ajuns si moldoveanu ala sa ne arate semne.

Blindius spunea...

Lillee,păi cu toate c-a răsărit Hagi din Constanţa,nu e cine ştie ce tradiţie în zona aceea.

Blindius spunea...

Cris,cam trist,dar adevărat.

Blindius spunea...

MadMe,ştiu câţiva băieţi de prin Braşov şi sunt de treabă!Aşa e,atmosfera ar trebui să fie aparte,dar e doar prin străinătate.

Blindius spunea...

Dan,Baciu e testa di cazzo din Bacău.

cristishady spunea...

Steaua se duce usor usor in jos ..Becali nu mai are bani, suporterii nu mai vin la stadion.