tricouri haioase

Pagini

duminică, 28 februarie 2010

Review - alocaţii.

Alocaţia/Mila/Bătaia de joc/Donaţia pentru copil este garantată prin Constituţie.Constituţia României,cărticica aceea revizuită în 2003.Acum,fie vorba între noi,Constituţia României pare în general o cărticică scrisă rapid,la metrou,cu alt titlu pentru o cărticică de fabule.E ca-n basm,totul este senzaţional,nimeni nu poate să execute acţiuni întocmai.De fapt,nimeni nu vrea să execute întocmai,de aceea textul devine senzaţional.De unde şi desele ieşiri neconstituţionale ale preşedintelui ''jucător'',de unde şi propunerile de legi,bineînţeles...neconstituţionale.Că s-a propus să nu se mai dea alocaţie pentru copil acelor familii în care părinţii sunt înstăriţi,nu mă miră deloc.Sunt măsuri liberale,nu? N-a votat majoritatea democraţia liberală? Cu asta defilăm pe post de gaură în galbenul stindardului.Am primit alocaţie de mic,până ce-am terminat liceul.O materie fecală ce se numea alocaţie.Şi prin ce umilinţe treceam ca s-o ridic,câte o oră şi ceva la coadă în ''zi de alocaţie'',pe 8 ale lunii,parcă era data.Nu aveam ce să-mi cumpăr din alocaţia aceea,dar păi s-o pun ''la ciorap''.O mizerie.Toate astea pentru ce?Pentru ca ai mei să plătească taxe şi alţii să nu muncească şi copiii lor tot să primească alocaţie.
Neacordarea unei alocaţii pentru copilul dintr-o familie înstărită,să zicem peste un anumit nivel de salarizare,este neconstituţională,pare incorectă,dar ar putea fi de bun simţ.Păi,dacă tot ai ''de toate'',asigură-i copilului un trai decent,nu cerşi o alocaţie.La fel de adevărat este că acordarea unei alocaţii pentru un copil a cărui familie are venituri mai mici sau deloc,este sinonimă cu încurajarea leneviei,a lipsei de motivaţie pentru a munci.Cred că aţi văzut atâtea cazuri de aşa -zişi părinţi ce '' toarnă'' câte 3-4,''nşpe'' copii,ca să ''trăiască'' din ajutoare sociale şi,alocaţia copilului,care tot ajutor este.Dar nici să-mi apari ca nesimţita în ziar ,precum Iulia Albu,şi să te plângi că de când ai născut,Statul nu ţi-a dat banii ''cuveniţi''.(Iulia Albu,soţia lui Mihai Albu,creator de încălţăminte,adică bogaţi).
Deci,cu alocaţii pentru bogaţi ? Nu de alta,dar dacă se întorc Ion Ion şi Ileana,vreau să avem banii pregătiţi.

8 comentarii:

Diana spunea...

Imi amintesc si eu cand luam alocatia, sincer, abia o asteptam. Mi-a placut comment-ul tau la mine pe blog; foarte revoltat :) te mai astept iar in ceea ce priveste "baietii rai" cred ca de multe ori pierzi prin a alege un baiat rau :) mi-am exprimat parerea din ceea ce am trait pana acum.

Alexandra spunea...

stai linistit ca nici acum nu e nu stiu ce mare suma suma alocatia...am umblat destul dupa ea in octombrie ca n-am mai primisem din iunie ca doar de unde sa stie cei de sus ca daca ai 18 ani mai frecventezi inca scoala...
stii ce mi se pare ipocrit? k nu fac oamenii de rand atata caz ca nu si-au primit banii "cuveniti" dupa ce au nascut si vine asta in pnm care are de toate si face tam-tam...dupa cum bine ai spus si tu, mai lipseste sa vina Ion Ion si Ileana si sa spuna si ei ca nu si-au primit banii

Bogdan spunea...

Alocatia 42 ron/luna
Acum sa fim seriosi nu e mare branza,dar pe vreme de criza nu faci nazuri!

Bogdan spunea...

M-ai scos cumva din blogrol?
Nu vad nicaieri link-ul!

MadMe spunea...

Pe vremea mea (încep şi eu ca bătrânii :D ) abia dacă puteam cumpăra un manual din banii de alocaţie.
Aşa e mereu, cine are mai mult e cel mai nesătul.

cristishady spunea...

eu in ultimul an de scoala nu am luat alocatie, desi de bine de rau m-am dus la scoala si ..aveam dreptul la ea. cunosc un baiat care nu s-a mai dus la scoala dar un an de zile si-a luat alocatia. Misto, nu?
In alta ordine de idei, daca s-a ajuns pana acolo incat sa se ia alocatiile ..e de rau. ar fi corect ca cei cu venituri mari sa nu mai primeasca acele alocatii, dar totusi pe mine ma ingrijoreaza ce inteleg astia prin venituri mari. Mai stiu eu o familie care au zeci de milioane pe luna in casa dar iau ajutorul maxim la incalzire, iar altii care abia o duc de pe azi pe maine nu primesc mai nimic.

tizul spunea...

Pai ai atins ambele probleme ale actualei situatii:

1- pentru unul care castiga njde mii de euroi lunar, alocatia este floci-tocati (deci peste un anumit venit, nu dam...)

2- pentru unul care nu munceste si nici n-are de gand, alocatia devine venit si n-ajunge la copii (deci institutionalizam copiii si venim bonus c-o lege care sa zica- Te futi cu urmari cu ochi, fara sa ai un venit decent, ramai fara puradei, ti-i vizitezi doar in uichend.).

Cine crezi ca va face asa?!?
Ar insemna ca parlamentarii sa-si taie singuri alocatiile beizadelelor si sa se lase fara marea masa de votanti imbecili.

Inlocuirea votului cenzitar cu cel universal a insemnat distrugerea democratiei. Parerea mea!

Lillee spunea...

Si eu abia asteptam ziua cand trebuia sa-mi ridic alocatia. Maaama ce bucurie era pe capul meu. Trebuia sa-mi gestionez singura banii aia :))
Eu sunt totusi de parere ca alocatia trebuie acordata tuturor copiilor, fie ei bogati sau nu.