tricouri haioase

Pagini

sâmbătă, 6 februarie 2010

Nu am bani de dat !

Nu am bani de dat.Dacă aveam,probabil că eram undeva în Dubai şi nu mai scriam pe blog.Azi a fost zi de salariu,aşa că am fost temător până la bancomat,acolo unde BRD-ul mă stoarce grav prin comision.Probabil cel mai mare comision din lume! Mi-e tare dor de Raiffeisen,dar schimbând locul de muncă am trecut şi la un nou ''mediu de stocare'' pentru bănuţi.Revenind,eu nu am bani de dat.Nu dau bani cu împrumut.Am avut câteva experienţe neplăcute pe tema asta şi m-am prins de situaţie.Spre exemplu,am mai împrumutat sume derizorii pe care nu le-am văzut înapoi vreodată.Eu mă enervez repede şi de cele mai multe ori prefer să tac decât să iasă un scandal cu înjurături şi mulţi nervi.Dacă acela ce ia banii zice o dată,atunci mă aştept s-o respecte,e chiar penibil să îi cer eu banii.Dar nu se întâmplă aşa.Când m-am angajat eu prima oară,lucram oarecum part-time pe un contract full time,fiindcă vroiam să ajung la facultate,unde eram la zi.Aşa că în primul an am avut vreo două luni mai cu probleme,în care nu-mi puteam plăti unele facturi.Aveam un coleg mai bogat prin liceu,şi dacă tot îl ştiam de 4 ani,am zis să-i cer suma de 80 de lei,pentru a plăti net-ul şi cablul,că atât costau pe vremea aia.Ce pot să vă zic,pentru el 80 de lei erau primele 2 sticle în club,în centru.Mi-a tot zis că-mi dă,m-a amânat,am aşteptat,dar facturile acelea aveau şi ele o limită.Până la urmă m-am trezit că nu-mi dă,pe motiv că l-aş fi ''vorbit'' pe la alţii,nimic mai fals decât asta,mai ales că ştiam că dacă aş face asta,s-ar afla.Astfel,un om pe care l-am ajutat decisiv să promoveze liceul,m-a ''tras în ţeapă'' pentru un fleac financiar.Şi nu o dată,de două ori la fel.De atunci m-am convins,nu dau bani cu împrumut.Cred că aş da bani cu împrumut doar dacă aş fi un cămătar şi m-ar ştii lumea de frică.Genul acela : toată ziua jos,burtă mare,ghiul,unghie mare la degetul mic,calviţie.De asemenea,sunt şi pentru planificatul banilor.
''Nenicule'',dacă eşti vicios,păi renunţă la unele chestii,că nu-ţi dau eu bani să bei sau să fumezi.Unde mai pun că deja jumătate din salariu l-am dat,şi mai e o lună până la următorul.Mă gândesc la încă un part-time, prea am mult timp liber.
Ehhh,noi să fim sănătoşi şi putere să avem!

Vă las cu o piesă a lui Guess Who despre care cred c-ar trebui promovată mai mult decât ''Locul potrivit''.



Asculta mai multe audio Muzica

33 de comentarii:

BlackCat spunea...

Cand am avut situatia financiara sa dau cu imprumut bani nu mi s-a cerut (din fericire) ce am dat a fost contra servicii (eram intr-o gasca de cartier... poveste lunga) dar sume mici si unei singure persoane i-am dat banii pentru ca avea nevoie (probleme medicale) si imi era si prietena buna pe atunci. Cand nu mai stateam pe roze cu banii si ma ustura buza, am cerut la familie (unde stiam ca o sa-mi dea fara probleme si nu trebuia sa ii dau la o data anume) ca am fost uitata de cei pe care i-am ajutat. Poate e mai bine asa.

Miss Sasha spunea...

dupa ce am patit de mai multe ori ce ai patiti si tu, am decis ca nu merita...nu merita sa imprumut bani sau orice altceva. uneori mi-am "cenzurat" chiar si sentimetele pentru ca sunt persoane care profita daca te vad slab sau, pur si simplu, atasat.
asta e...nu merita...

Micul Artist spunea...

Eu imprumut la prieteni pentru ca la randul meu sunt imprumutat. Teapa nu mi-am luat pana acum dar e timp :)).

Lillee spunea...

Tu ai mare dreptate si intr-un fel te invidiez pentru taria ta de caracter. De ce spun asta? Pai sa-ti explic. Am dat de multe ori bani cu imprumut si bineinteles ca de primit inapoi, pauza. Sa-i atrag eu atentia respectivului...nu pot, imi este peste mana, ma simt penibil. Dar nesimtirea nu are limite si asa raman cu buza umflata. Alteori mi s-a intamplat sa mi se deschida cont. Cum? Foarte simplu: ii dau cuiva o suma de bani in ideea ca pe date de mi-i returneaza. Vine si ziua cu pricina, trec alte doua saptamani...nimic. Fiind vorba totusi de o suma destul de mare, imi iau inima-n dinti si arunc o pastila cum ca mi-ar trebui niste bani sa platesc nu stiu ce. Vizibil iritata, persoana respectiva scoate un caiet si incepe: pe data de cand ati fost invitatii mei la cina, practic ati cheltuit x lei, cand ti-am facut cadou lotiunea cutare..ar fi fost y lei. Deci nu prea mai am sa-ti dau mare lucru, dar tu puteai sa te gandesti la lucrurile astea si sa nu fii cu obrazul subtire sa-mi ceri banii...crezi ca daca aveam nu ti-i dadeam? Am ramas masca...Eh si cu toate astea, nici in ziua de azi nu pot sa refuz :(

Anticalofilul spunea...

am imprumutat si eu sume mici, ce-i drept, dar numai celor pe care ii stiam ca nu dadeau banii pe prostii si chiar aveau nevoie de bani

Blindius spunea...

BlackCat,eu nici pe situatie financiara mai roz nu am imprumutat,m-am bucurat de ei alaturi iubita mea draga si am mai dat prin casa.Mie nu-mi place sa cer bani in familie,nici de aici nu stii de unde sare o aschie.

Blindius spunea...

Miss Sasha,imi pare rau si pt tine.Lasa ca daca vor bani,sa se duca la munca :D

Blindius spunea...

Photograph,esti inca tanar :D,mai ai timp :X

Blindius spunea...

Lillee,tare nesimtita a fost persoana respectiva.Chiar ca este o situatie din aceea in care ramai masca :|.Am imprumutat si eu odata niste bani de la o matusa si fixasem un termen clar.Inainte de termen m-a sunat ca daca am banii,desi termenul era clar.Si era plina de bani,n-avea nevoie sa ii dau urgent.

Blindius spunea...

George,inseamna ca ai niste prieteni de treaba :D

Micul Fotbalist spunea...

Oi fii eu mic...dar am potiru si eu....ma rog, nu cu sume mari...cu prietenii pe afara.

Stai ma calm ca tii dau....am asteptat....am asteptat, am asteptat...nimic....de atunci nu mai imprut decat in cazuri super importante....mai ales ca am strans de colind, de revelion, de ziua mea...ziua mea a fost pe 3f1 ianuarie....si acum am bani stransi la "pusculita"...nu mai imprumut tuturor degeaba

Blindius spunea...

Foarte bine,Ronaldinho :D .Să ţii banii pentru tine,nu le da ăstora că nu ştiu ei să aibă grijă. Ştiu c-a fost ziua ta pe 31 :D

Anonim spunea...

Ieri mi-a cerut si mie un individ o suma destul de mare imprumut. Asta dupa ce cu o zi inainte ii spusesem clar ca nu am cum sa il ajut.(Cred ca are memorie foarte slaba, sau se face ca uita ca cere si insista si a doua zi, doar-doar...)
Aaa, si individul e cel mai serios om cu putinta. Adica vine mereu sa ia banii. I-am mai dat in alte dati, cand nu stiam de ce este in stare. Nu a mai venit inapoi cu ei. Cu toate astea are nesimtirea sa se faca in continuare ca ploua. Deci clara treaba: nici eu nu am bani de dat.
Calvitie, burta si unghie? My God, no!

Anonim spunea...

Salutari, din Romania !

BlackCat spunea...

Pe cand stateam pe roze nu eram cu barbati'miu si-mi permiteam sa-mi fac de cap. IAr in familie imi permit sa cer bani pentru ca stiu sigur ca nu o sa apara probleme.

Blindius spunea...

Alexiuss,da...am văzut din ăştia serioşi care vin ei să ia banii.Şi eu m-aş duce să iau,sincer.Evit persoanele de genul ăsta.

Blindius spunea...

Odorica,salutări :D

Blindius spunea...

BlackCat,şi nu e bine cu soţul,totuşi?

Bogdan spunea...

BCR-ul e cea "mai batuta in cap" banca care percepe cel mai mare comision!

Blindius spunea...

Atunci e bine ca am zis de BRD ca =probabil= are cel mai mare comision.N-am avut =placerea= sa ma intalnesc cu BCR,inca.

cristishady spunea...

eu mi'am platit mereu datoriile ..acum am datorii cam mari, dar din fericire nu am nici un termen de plata :D ... pe care oricum le voi plati cum imi voi lua primele salarii, cand oi fi apt de munca ...

Piperusha spunea...

Am dat cu imprumut, i-am primit si inapoi...Sigur, nu obisnuiesc pentru ca nu mi se solicita, dar fiind ca nu-s o bogatana :))

Iar eu ma imprumut doar la mama. Si nu-i mai dau inapoi pentru ca nu-mi mai primeste ea. Mama, deh...

Altfel, daca am o datorie de orice fel nu prea dorm linistita pana n-o platesc.

Blindius spunea...

Cristy,sunt sigur că vei ''dovedi'' datoriile şi îţi doresc multă putere de muncă!

Blindius spunea...

Piperusha,se pare că eşti cea mai norocoasă,fără să fi întâmpinat probleme până acum.

BlackCat spunea...

Nu mai e ca atunci. Acu sunt cheltuieli in casa, lucreaza numai el... stuff like that. Inca nu m-am decis care a fost perioada cea mai frumoasa din viata mea de cand am inceput sa gandesc.

RomanianBigSpender spunea...

Eu m-am lecuit de imprumutat prieteni, l-am imprumutat pe unul acum 5 luni cu 7000 de Euro si inca mai astept sa-i revad in posesia mea.
Asa cum spune si o vorba din popor "facerea de bine...".

Anonim spunea...

Eu sunt genul care nici nu dă (că nu are), dar nici nu ia bani cu împrumut... mi se pare destul de echitabil aşa.

Bindius, ai închis comentariile la postul de mai sus, de aceea vreau să-ţi mulţumesc aici pentru gestul tău draguţ şi să te rog să rămâi în continuare la fel de... adevărat!! :P

Alexandra spunea...

mda...oamenii din jurul nostru...nu o data ci de mai multe ori, atat prin intermediul propriilor mele greseli. cat si prin greselile celor din jurul meu, mi-am dat seama ca "facerea de bine e futere de mama"...asta este...si intr-un final m-am lecuit si eu

Blindius spunea...

Blackcat,poate ca perioada cea mai frumoasa va urma,cine stie...

Blindius spunea...

Radu,mereu te-am suspectat de o naivitate copilareasca.Nici in facultate nu ti-ai ales bine mediul,zic eu.Dar cine sunt eu sa zic asta?

Blindius spunea...

Cris,le-am inchis pentru ca persoanele care vroiau sa te felicite,sa intre la tine,direct :D.Nu ai pentru ce sa-mi multumesti!

Blindius spunea...

Alexandra, rar gasesti pe cineva sa te respecte in ziua de azi.Ce comentariu milfie ai dat,multumesc!

VanGhelie spunea...

io nici zile n-am de dat