tricouri haioase

Pagini

marți, 16 februarie 2010

Nu am bani de dat ! 2


Prin liceu,la ora de engleză,am avut de compus o prezentare scurtă despre noi şi ce am face dacă am câştiga la Loto.Printre altele,eu m-am caracterizat ca fiind ''not a giving heart''.Au râs fetele (aveam o grupă cu multe fete,iar restul băieţilor chiuleau sau erau la altă grupă),a râs şi diriginta,dar în final mi-au cam dat dreptate.O altă categorie de oameni căreia nu-mi place să-i dau bani, se regăseşte în cerşetori.Nu pot,pur şi simplu nu pot.Oricum,la tot pasul au fost la un moment dat,nişte bannere că un cerşetor poate câştiga şi 5000 lei lunar,dar oamenii tot nu s-au învăţat.Cel mai mult mă intrigă faptul că sunt unii cerşetori care sunt clar în deplinătatea forţei de muncă,dar ei tot cerşesc.Mă întreb ce reacţie ar avea dacă le-aş spune că îi pot ajuta să lucreze? Într-o seară mă întorceam obosit de la serviciu,cu faţa spre geamul metroului,fiindcă aşa umblu eu,iar un cerşetor care deja mă enerva la culme de câteva luni,vine lângă mine şi începe să numere ditamai teancul de bani.Am zis că explodez.Nu aş vrea nimic mai mult decât să-i arunc din transportul în comun.Apoi,toate fetişcanele acelea cu plodu' în braţe sau chiar la ţâţă,ce mă...te-am pus eu să faci copii de la 15-16 ani? Alt caz,unicul în care am zis să dau şi eu un ban,s-a întâmplat acum 2 ani,de ziua mea de naştere.M-am gândit eu aşa,că dacă e ziua mea,hai să ajut un pic un bătrânel care cerşea în faţa magazinului Unirea,în plin centru al Bucureştiului.Peste nici două săptămâni,apare bătrânelul în ziar şi la tv.Acesta avea un apartament de 2-3 camere pe 13 Septembrie,zonă respectabilă în Bucureşti,plus două conturi deschise la C.E.C.,cu câteva sute de milioane.Atunci am tras linie şi am spus că nu voi mai da niciodată bani la cerşetori.
Dar ştiţi ce mi-a resuscitat această amintire?Zilele trecute prin ziare,au apărut un bărbat şi o femeie trecuţi de 45 de ani,care cică de 2 ani se cazau la un hotel,făceau naveta Botoşani-Suceava numai cu taxi-ul,aveau fiecare conturi la C.E.C.,iar dacă ploua într-o zi,aceştia spuneau că nici nu se deranjau să iasă din hotel.
Poate aţi ghicit,erau cerşetori!



Poză făcută de mine,aseară...în tramvai.Uitaţi-vă ce sprinten e spre următorul vagon,ar putea munci lejer,dar preferă să cerşească şi să chinuie un copil.Reţelele de cerşetorie nu vor dispărea vreodată!

21 de comentarii:

dudu spunea...

ideea e ca in ultimul timp toti isi dau seama care e ideea cu cersetorii si incep sa nu mai primeasca bani....adevarul e ca o sa mai dureze pana cersetoria o sa dispara din romania....dar o sa vina si momentul ala

MadMe spunea...

Da, am citit şi eu despre ei. Nici eu nu prea sunt adepta datului de bani la cerşetori. Mulţi dintre ei te scuipă dacă le dai prea puţin. Mai dau din an în paşte la câte o bătrânică care îmi inspiră milă pentru că mă gândesc că poate 5% dintre toţi cerşetorii sunt într-adevăr nevoiţi să facă asta şi poate chiar nimeresc la o cineva care are nevoie cu adevărat. Sau poate nu, nu se ştie.

Piperusha spunea...

Atata timp cat se gasesc suflete milostive (cu capete ...neinformate) va dura si cersetoria...

Pe mine deja ma dezgusta.

Alexandra spunea...

pai cum sa dispara daca practic noi ii incurajam? noi le dam bani...

G.W. spunea...

Filantropica un film foarte bun scoate în evidenţă ce vrei tu sa spui :)

Anticalofilul spunea...

mergeam cu trenul, dupa doua statii aud ca se taraie ceva pe coridor, deodata se deschide usa si unul mai facut ca mine, la vreo 20-21 de ani cersea frate. dau sa inchid usa si baga genunchiul intre, ma uit stupefiat, il trimit la munca, la care se ratoieste el la mine ca ce am cu el. ma gandeam ca se ridica in picioare. o fata m-a intrebat de ce l-am alungat, i-am zis ca e capabil sa munceasca. a plecat asta mai departe si am iesit pe coridor, se vedea ca putea sa isi foloseasca picioarele, pentru ca se ajuta de le desi se tara pe coridor.

Sasha spunea...

M-am săturat până peste cap de așa-zișii cerșetori :( În timp ce, ei devin milionari, adevărații oameni cu situații precare, nici nu îndrăznesc să întindă mână.

hime spunea...

Nu inteleg de ce un milionar tre sa se umileasca si sa cerseasca pe la metrouri...

Blindius spunea...

Dudu,eu cred ca nu va disparea vreodata.Si nu inteleg de ce,ca nu suntem o tara in care ne dau banii pe afara.

Blindius spunea...

MadMe,si mie mi se face mila de batranei.Ma gandesc mereu la suferinta bunicului meu,dar tot nu le dau...:(

Blindius spunea...

Piperusha,esti foarte transanta :D

Blindius spunea...

Alexandra,asa este...noi ii incurajam.

Blindius spunea...

Balauru,cred ca am vazut filmul,de fapt...sigur l-am vazut ,dar nu prea mai tin minte din el:*

Blindius spunea...

Anticalofilul,trebuia s-o fi alungat si pe tipa aia dupa el,sa cerseasca amandoi.

Blindius spunea...

Sasha,sper sa nu trebuiasca vreodata sa cersesc,as muri de rusine!Nu cred ca as putea.

Blindius spunea...

Hime,pai a ajuns milionar din cersit :D

Lillee spunea...

Tu ai mare dreptate. Am auzit si eu de cazurile amintite de tine si de atunci am zis Stop. Bine, ca nici inainte nu ma omoram cu "pomana".
Sa-ti zic o faza care mi-a pus capac. La noi in piata e un nene care sta in fata unui magazin alimentar si cerseste: imi dai si mie sa-mi iau o paine? Mi s-a facut mila si i-am cumparat o paine. Nu i-am dat bani, i-am luat chiar eu painea.
Eh, in alta zi stateam la coada la paine, ce crezi ca imi era dat sa vad ochilor. Respectivul cersetor reusise sa stranga vreo doua pungi cu paine si le vindea inapoi la magazin. Pe cuvantul meu. Am vazut cu ochii mei cum dadea painea patronului si acesta ii dadea cam jumatate din suma reala. De atunci dracu' a mai luat paine de acolo si mai ales sa fac pomana.

Anonim spunea...

Mie imi place de puştii aceia care îţi spun dinainte cât să le dai, de genu': 'Tanti, îmi dai şi mie 10 mii?' Normal că nu le dau nimic, dar celor care într-adevăr nu au posibilitatea de-a munci, le dau din toată inima.

Blindius spunea...

Lillee,întâmplarea ta este pe cât de comică,pe atât de enervantă.Ar trebui să facem un banner anti bani aruncaţi :D

Blindius spunea...

Cris,cum s-a schimbat valoarea banului,cum am văzut live cum unii care cerşeau işi schimbau şi minimul de valoare pe care o doreau.

tizul spunea...

Am vrut sa comentez dar m-am lungit cat un post :-))) :
Cersetorii care este...