tricouri haioase

Pagini

duminică, 7 februarie 2010

Cu pretenţii...

Am avut o noapte oribilă ieri.Nişte dureri de cap de zici că eram călcat pe cap şi lovit cu pumnii,toate în timp ce eram la serviciu.Eu nu beau cafea în mod obişnuit,aseară am băut două fiindcă nu mai puteam şi nici medicamente nu am avut.Nu am mai băut două cafele cam de 4 ani,de la Bacalaureat,când oricum nu puteam să dorm.Colac peste pupăză,am plecat şi mai târziu şi mai greu de la serviciu din cauza omătului aşternut peste Bucureşti.Pe drum,am ajuns în staţia autobuzului care mă poartă acasă,acest vehicul care,aidoma în ''La ţigănci'',te poartă din centrul oraşului în spaţiul paranormal al sectorului 4.În staţie se aflau nişte dudui spre 30-40 de ani,vreo două duduiţe mai tinere şi cam atât,că restul nu m-a interesat.Lor li se alătură una pe la 30-40 de ani care este întrebată : '' Ia zi,făi,ce-ai făcut?'' . Făi răspunde : '' eeeeaaaa,am luat,normal,am stat cu cartea pe bancă,nu's probleme''.Daaaaaa! Femeile erau studente,ca să vezi.Eu credeam că săracele lucrează şi duminica şi stau să aştepte blestematul autobuz.Şi cam unde studiază o să poţi vedea în pozele ataşate textului.Goana aceasta după diplome e teribilă pentru toate generaţiile de vârstă.Am şi avut o colegă care a venit 3 ani la cursuri,zi de zi,cu tatăl ei.Subiect de glume pentru noi.Omu' nu auzea bine,mirosea a ţigări de la 2m şi dădea un pic spre curentul ''gipsy''.Peste toate,mai şi copia ca nesimţitu' (nu că noi n-am fi făcut-o,pe alocuri),dar ''nenea'' se punea şi copia cu cartea în poală din prima bancă,la 50 de ani.Cică ar fi lucrat la S.R.I.,dar nu ştim sigur.Mi se pare cam aiurea toată treaba asta cu studiile superioare necesare pentru promovare,ţinând cont că unii îşi iau diplome paralele cu domeniul în care lucrează.Dacă omul e competent şi serios,asta se vede şi fără diplome de studii superioare.Şi-aşa mulţi angajatori nu ţin cont de reguli,dar uite că Statul vrea oameni cu studii superioare la Poliţia Comunitară.
Mie mi-ar fi şi ruşine să mă numesc student cu facultatea la ID,să nu trec în veci pe acolo,să primesc răspunsurile de-a gata şi...să mai şi fie o particulară.
''Circ'' pe bani.

(Aveţi ataşat şi un print screen dintr-un e-mail pe care l-am primit de la o mătuşă.)


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mătuşă absolventă a Facultăţii de Drept din cadrul Univ. +Spiru Haret+.

18 comentarii:

Laura? spunea...

Mătuşa agramată, absolventă a Fac. de Drept la Spiru... Ce ar putea face cu diploma asta nu imi pot imagina. Şi unchiul meu e student la ID la drept, tot la Spiru, el ocupandu-se de organizări şi filmări de nunţi, botezuri şi alte chermeze... Nu inţeleg nebunia asta a patalamalelor, cui naiba or arata diplomele, probabil ca işi imaginează ca Sf. Petru organizează castinguri unde se intră pe baza diplomei de absolvire a studiilor universitare şi vor să îşi asigure locul.

Miss Sasha spunea...

eu sunt la facultate de stat...insa vreau sa spun ca nu faci mare lucru nici asa, daca nu ai experienta. Cred ca este o algere mai buna sa faci o facultate particulara si sa te angajezi in domeniul in care vrei sa iti faci o cariera decat sa mori pe la Universitate si sa nu ai nici experienta. parerea mea...si oricum, la unele facultati particulare treaba este destul de serioasa...prezenta obligatorie si exemene pe bune

BlackCat spunea...

Si pe mine m-a omorat o durere de cap azi. Si cand sa-mi beau a 'nspea cafea (proaspat facuta) pe ziua de azi, s-a gasit un spiridus invizibil s-o darame exact peste mana mea. Restul e plin de beep-uri asa ca iti imaginezi ce-a urmat...
Facultatea... Am inceput doua si le-am lasat pe amandoua. La stat, primul la buget a doua la taxa. Cand s-o pune la punct invatamantul asta, atunci am sa termin si eu o facultate.

Anonim spunea...

Eu fac parte dintre cei stigmatizati de presa si de diversi indivizi: prost cu diploma de la Spiru Haret.

Acum o sa fiu o scarba foarte mare...

Nu stiu de unde pana unde au indivizii astia rezolvarile acasa, dar eu n-am primit in 3 ani de Marketing nicio grila rezolvata.

Ah, ca ni se ofereau subiectele, da... dar era exact ca la Bacalaureat (500 de intrebari dintre care 20 erau puse la examen, in mod aleator). Noi ne-am chinuit sa rezolvam acele grile, cautand in suportul de curs niste raspunsuri si culmea e ca ne-a ramas in cap cate ceva.

Eu sunt genul de om care considera ca daca vrei sa inveti, inveti si la particular, si la stat. Atata timp cat exista ambitie, rezolvi multe.

Acum fac masterul la facultate de stat... si sincer sa fiu, seriozitatea facultatilor de stat ma lasa un pic cam masca...

Dan spunea...

"Nenea" nu cred ca mai fumeaza acum, a dat-o pe etnobotanice.

Anonim spunea...

Dureri de cap...uff, cam o săptămână la rând am avut... abia am scăpat de ele... e jale, că într-o astfel de stare nu mai poţi să faci nimic :(

Alexandra spunea...

mda oricum mai nou si daca ai facultate se pare ca o ai degeaba pentru ca cei care fac angajari iti mai cer si experienta in domeniu...pai de unde pana mea vrea sa ai experienta daca tu abia ai iesit de pe bancile facultatii...si nimeni mai nou nu te ia fara experiena...pai si de atunci cum adunam ani de experienta in domeniu?
e grele e grele

Crissu spunea...

Clar a fost ceva in aer , duminca seara am luat un nurofen pt ca imi exploda capul si altfel nu puteam dormi . referitor la urmatorul post cu intrebarea cheie .. eu m-am gandit si imi este clar ca tu astepti sa se ridice codul portocaliu ca sa ne dai rezultatele :D hehehehe

Blindius spunea...

Miss Sasha,pe mine în 3 ani de particulară m-au minţit că prezenţa este obligatorie,am fost prezent deşi ştiam că nu-i aşa,iar în examen putea să intre şi ultimul necunoscut.Abia în anul 3 au încercat ''să ne facă'',dar ţeapă,învăţasem.

Blindius spunea...

BlackCat,sunt multe exemple că poţi duce o viaţă bună şi fără facultate.Sigur,depinde şi de om,fiindcă sunt la fel de multe exemple că poţi fii un nesimţit înstărit.

Blindius spunea...

Unuplusdouă,eu m-am referit mai mult la persoanele în vârstă care se duc la facultate,exemplu fiind absolventa de mătuşa-mea.Nu cred că ei i-a rămas ceva în cap.

Blindius spunea...

Dan,nenea toarnă How high part 3 cu fiică-sa,chiar în timp ce vorbim :D

Blindius spunea...

Alexandra,o laşi mai subţire cu facultatea şi cauţi să lucrezi în domeniu încă din timpul acesteia.Cred că asta ar fi o variantă bună,dar contează mult ce sprijin ai.

Blindius spunea...

Cris,şi eu acum sunt rupt de oboseală,m-a terminat zăpada,capul tot mă doare.

Blindius spunea...

Crissu,şi eu tot pe bază de Nurofen funcţionez de câteva zile.Mai aştept să se dea mai multe reply-uri.

Lillee spunea...

Sunt de acord cu unuplusdoua in totalitate. Si cu cei in varsta care fac o facultate chiar nu am nimic, ba din contra ii apreciez. Bravo lor,decat la varsta de 40 de ani sa ies in fata blocului la o samanta mai bine mai fac o facultate. Imi ramane sau nu ceva in cap... ce conteaza? E bine ca tin pasul cu noi...cu generatia tanara. Ce aveti cu ei, nu pot sa pricep. Eu ii admir si le spun un sincer BRAVO! Cat traiesti ai dreptul sa faci "ceva", ma enerveaza chestiile impuse odata cu varsta. Daca taica'miu la 65 de ani s-ar hotara sa mearga la facultate cred ca as fi cea mai mandra si l-as incuraja. Ganditi-va ce ar fi in sufletul lui de "mosulet". Si-ar indeplini visul, pentru ca in tinerete trebuia sa scoata oile la pascut si sa aiba grija de vreo 8 frati...bani ioc si asa mai departe. Numai ganditi-va ce fericit ar fi sa mearga acum la facultate si sa se simta si sprijinit. :)

Blindius spunea...

Lillee,păi dacă tatăl tău ar face asta,şi eu l-aş sprijini.Am fost extaziat când am văzut că am colegi mai în vârstă,am crezut că am ceva de învăţat de la dânşii,dar n-aveam.Mă refer strict doar la faptul că este ''nevoie'' de studii superioare ca să avansezi.Cel puţin în teorie,în practică nu se ţine cont.Dar ca şi exemplul pe care l-am dat,uite că pe amărâţii de la Poliţia Comunitară i-au forţat să facă aşa ceva,nu a contat că ei nu's competenţi sau cu minte ,orice diplomă ar aconta.Şi mătuşa mea cred că a muls vaca atunci când era mică,dar a făcut facultatea din dorinţa de a ''se lăuda'' cu nimic,practic.Asta vroiam să ating ca subiect,nu tinerimea cu diplome sau bucuria unui domn sexagenar care a îndurat multe la viaţa dânsului şi acum îşi împlineşte visul de a absolvi o facultate.

Anonim spunea...

Universitatea si facultatile din cadrul acesteia sunt foarte bune.
Daca vrei sa faci treaba buna te duci la zi, nu la ID sa dai examenul cu raspunsuri gata stiute cum ai zis si tu.