tricouri haioase

Pagini

miercuri, 3 februarie 2010

Confesiunile unei nopţi albastre.

Suntem înconjuraţi de oameni.Trecem pe lângă aceştia,nu le ştim poveştile,nu ştim ce ascund,nu ştim dacă sunt răi sau buni.Cu toate acestea,mulţi se grăbesc să judece după aparenţe,uitând să comunice,să cerceteze şi să afle cum este persoana respectivă.
Alexiuss,''proprietarul'' nopţilor albastre , a acceptat să îmi ''împartă'' puţin din timpul său,secunde şi minute concretizate pe Blindoneworld sub forma unui interviu online.Îl vom cunoaşte pe Alexiuss cu unele dintre cele mai intime gânduri ale sale.
Haideţi să trecem la subiect,vă doresc lectură plăcută!


Blindoneworld : Bine te-am gasit,îţi mulţumesc că ai acceptat această ’’şuetă virtuală’’.

Alexiuss : Cu plăcere, oricând. O privesc totuşi ca pe o provocare mai mult decât ca pe o şuetă.


B : Descrie-te în 3 cuvinte,te rog frumos.

A : Încăpăţânat, vesel, aiurit

B : Când ţi-ai dat seama că simţi ceva pentru bărbaţi?

A : Oh, Doamne , păi cred că aveam 13 ani pe vremea aia. Îmi amintesc şi când “m-am prins” ca să spunem aşa. Mă uitam la o reluare a unui episod din Baywatch, şi am realizat că formele Pamelei Anderson nu-mi spun nimic, în timp ce eu salivam la David Charvet . Individul ăsta a fost prima mea “dragoste”.

B : Ai încercat să ai o relaţie cu o femeie? Dacă da,cum a fost?

A : Bilă neagră pentru mine… Da, am încercat, şi regret şi în ziua de azi. Fără intenţia de a jigni pe nimeni, la modul cel mai sincer, a face dragoste cu un bărbat e absolut sublim, în timp ce a face dragoste cu o femeie e absolut imposibil. Asta dacă eşti gay, desigur
Cum a fost? Hmm… nasol, ce pot să zic . O adevărată catastrofă . Eram buni prieteni, ştia că sunt gay, şi la o petrecere ceva mai restrânsă am zis să încercăm. Nu a mers. Şi nu a fost vina ei, crede-mă. De cele mai multe ori ţi se spune : “Ah, păi nu ai găsit femeia potrivită”. Crede-mă că jumătate din populaţia oraşului saliva pe vremea aceea la vederea ei. Apropos, ştiai că bărbaţii straight îi invidiază adesea pe cei gay pentru că aceştia din urmă se află numai în compania femeilor frumoase? Şi îşi mai şi împărtăşesc secretele. Aproape ca între fete !


B : Cum e să trăieşti într-o ţară atât de intolerantă faţă de comunitatea gay?

A : Nu ştiu de ce se bate atâta monedă pe intoleranţă. Eu mai degrabă aş numi-o lipsă de educaţie şi de informare. România nu este o ţară de intoleranţi, aşa ceva găseşti prin Iran, Irak, sau mai ştiu eu pe unde persoanele de orientare homosexuală sunt spânzurate fără drept de apel.
Iar o mică parte de vină o poartă şi ceea ce mass-media a numit ‘’comunitatea gay’’; adică indivizii care participă la gay-fest, indivizi care de cele mai multe ori sunt travestiţi, actori groteşti ai unui show la fel de grotesc ca figurile care îl compun.
Adevărata comunitate este cea din umbră, cea care militează pro-homosexualitate printr-un comportament decent şi… (oricât de mult aş urî cuvântul ăsta)… NORMAL.


B : De ce crezi că se tem românii să accepte persoane cu o altă orientare sexuală?

A : Eu unul nu m-am întâlnit decât foarte rar cu un astfel de comportament, pentru mine acceptarea de către ceilalţi a ceea ce sunt a venit ca o parte firească a cotidianului. Poate şi pentru că sunt un individ extrem de deschis.


B :Rudele şi prietenii,cum au primit vestea că tu ai altă orientare sexuală?

A : Păi rudele au ridicat din umeri, s-a bârfit un pic, şi s-a aşteptat ca următoarea rudă să “calce pe bec’’ . La mine în familie se trece destul de uşor peste ceea ce face vecinul sau capra vecinului.
Iar prieteni, pe vremea când am realizat că sunt gay, nu aveam. Eram un adolescent care nu ştia decât şcoala şi casa. Destul de bleguţ aş zice eu acum, când îmi permit să mă uit peste umăr şi să zâmbesc trecutului.
Prietenii mi i-am ales mult mai târziu, şi am “crescut” împreună, cu dilemele , tristeţile şi bucuriile fireşti tranziţiei de la adolescentă la maturitate.


B :Cum arată bărbatul ideal pentru tine?

A : Incă mai arată ca David Charvet . Glumesc… de fapt nu arată în niciun fel, sau dacă da, arată mai mult pe dinăuntru.
Prefer un bărbat cu suflet cald, sensibil, dar cu spirit de luptător; un om cult, citit, care să fi ţinut în mână la viaţa lui ceva mai mult decât manualul de Citire din clasa a doua. Ah, şi foarte important: să nu fie efeminat! Înainte de toate, bărbatul ideal trebuie să fie… BĂRBAT!


B : Ce îţi place şi ce nu îţi place la comunitatea gay din România?

A : Nu cred în existenţa unei comunităţi gay bine închegate. După cum am mai zis şi în alte dăţi, la noi putem vorbi despre” entităţi gay” care se întâlnesc din când în când prin cluburi şi de cele mai multe ori o fac doar pentru o partidă sexuală. Ăsta este motivul pentru care nu o să mă vezi în club.
Şi cu asta cred că răspund şi celei de-a doua întrebări. Mă deranjează teribil lipsa de stabilitate şi seriozitate a marii majorităţi a persoanelor gay de la noi din ţară.



B : În ce ţară crezi că ai fi mai respectat,sau mai exact spus,eşti la curent cu legislaţia privind comunitatea gay din alte ţări? Ce ai remarcat mai deosebit în această privinţă.

A : Nu ştiu dacă aş fi mai respectat, sau dacă acolo e mult mai bine ca la noi, dar aş spune că în U.K. m-aş simţi şi eu ca peştele în apă. În ceea ce priveşte legislaţia, e de ajuns să spunem că Sir Elton John s-a căsătorit cu prietenul lui de pe vremea aceea.


B : Îţi doreşti o familie? Cum ar arată această posibilă familie şi cât de realizabilă este?

A : Ăsta este un punct sensibil: faptul că imi doresc o familie cu atâta intensitate, încât mă doare uneori.
Cum ar arăta? Păi un cuplu fericit, cu un copil (îmi doresc să am o fetiţă, probabil ar fi cel mai răsfăţat copil din lume). Ai vrea probabil să mă întrebi şi al cui ar fi copilul. De preferinţă unul adoptat, ar fi mult mai moral să salvezi un copil fără părinţi decăt să aduci tu altul pe lume cu o mamă-surogat. Asta ar lasă spaţii goale în suflet, atât mamei cât şi copilului.
Cât de realizabil este acest vis? În România … absolut deloc. Nu-i de mirare deci că aş alege şi în secunda următoare să emigrez.


B : Iţi mulţumesc pentru faptul că ai acceptat să te deschizi în faţa noastră,a cititorilor.

A : Plăcerea a fost de partea mea.




Sursa foto


Acesta a fost un interviu online cu unul din colegii noştri din blogosferă,în premieră pe Blindoneworld.Îi mulţumim lui Alexiuss pentru curajul de a-şi deschide sufletul în faţa noastră.Nu pot decât să-i urez împlinirea cât mai rapidă a dorinţelor.
Am speranţa că vor mai urma astfel de interviuri şi aştept părerile voastre!

32 de comentarii:

Anonim spunea...

Tot ce pot să spun e că-i urez lui Alexiuss să-şi întemeieze familia pe care şi-o doreşte!! :)

Anonim spunea...

Multumesc frumos Cris! Acum astept injuraturile :P

Miss Sasha spunea...

emotionant. am ramas fara cuvinte! sper sa-i fie bine si sa reuseasca sa isi intemeieze famila dorita. in Romanica noastra va fi cam greu, dar sper reuseasca.
si pt blindius...felicitari ca ai adus in atentia noastra un om, o persoana "frumoasa" interior.

Blindius spunea...

Miss Sasha, mulţumesc pentru felicitări.Şi îţi mulţumesc şi pentru faptul că vii zilnic pe aici!

Lillee spunea...

Alexiuss este un om minunat, cel putin din cat am reusit eu sa-l cunosc pe cale virtuala. Este o placere pentru mine sa-i citesc "gandurile" la fel cum a fost sa citesc si acest interviu. Ii doresc tot binele din lume.

p.s. Blindius: iti sta bine in calitate de reporter. Te mai asteptam cu articole de acest gen :)

Blindius spunea...

Lillee,Partidul Blindoneworld îţi mulţumeşte pentru susţinere şi aprecieri.Eşti a ''super comentator'',că tot fusese leapşă cu super scribber.

Sasha spunea...

Păcat că unele persoane, nici din astfel de interviuri nu prind esențialul..their loss:)Alexiuss ești un om deosebit cum puțini întâlnim în ziua de zi, îți doresc din tot sufletul să ajungi să-ți vezi visul cu ochii. Felicitări pt interviu!Blindius așa-i că ai primit deja ceva oferte de muncă? :P

Blindius spunea...

Aş vrea eu să primesc,dar nu mă vede nimeni :)).Mă bucur că vă place ceea ce vedeţi,şi sper să mai vină lume care să-l cunoască şi să-l aprecieze sau să discute despre Alexiuss.

Alexandra spunea...

felicitari Blindius pentru ca prin intermediul acesui interviu ai scos in evidenta o astfel de tema, despre care se vorbeste foarte mult, dar multa lume nu prea stie multe.
...Alexiuss, am ramas fara cuvinte si pentru faptul ca esti atat de deschis si pentru raspunsurile tale la intrebari.Sper doar ca vei ajunge sa iti intemeiezi acea familie pe care ti-o doresti atat de mult.

Blindius spunea...

Cel mai mult trebuie să-l felicităm pe Alexiuss pentru deschiderea sa către noi.
Alexandra,mă simt împlinit dacă ai găsit o temă asupra căreia vroiai să citeşti mai multe detalii,chiar de la sursă.Te mai aştept!

Pisi spunea...

Injuraturi ?! Ala/aia care injura e un mare idiot. Oricum "noi" nu stim decat sa criticam.
Felicitari pt intreviu Blindius, iar tie Alexiuss felicitari pt increderea in tine si gandirea de care dai dovada.

Alexandra spunea...

mai revin mai revin...ca imi place cum scrii si ce teme abordezi...te-am pupat

Blindius spunea...

Pisi,mulţumim !

Alexandra spunea...

P.S....te-am si pus la loc de cinste ca sa pot fi pe faza cand mai postezi ceva;))

Blindius spunea...

Alexandra,îţi bimulţumesc.Să ne concetrăm pe Alexiuss şi ceea ce trăieşte el,astăzi.Spre exemplu,tu ai prieteni gay?

Alexandra spunea...

sincer nu...si asta nu din cauza ca as avea prejudecati ci pur si simplu nu am avut ocazia san intalnesc un baiat/barbat gay

. spunea...

Un interviu bun, bravo voua. Intrebarile au fost la subiect, iar raspunsurile sale nu au fost evazive. Felicitari.

As avea numai un lucru de adaugat, dar care nu tine neapart de interviu, ci de inceputul articolului.

Ai spus ca trecem pe langa oameni fara sa stim ce ascund, daca sunt buni sau rai, ce ganduri au si care le este povestea. Acest interviu a fost intr-adevar o solutie, sau cel putin un exemplu de cum ar trebui sa procedam.

Mai am una, si asta nu tine de mediul online: deschide ochii si fi atent la acel om care te intereseaza. Daca esti atent la detalii acestea tradeaza mai mult din om decat crezi, caracteristici pe care el poate nu le constientizeaza sau pe care doreste sa le tina ascunse, sub control.

Ele nu vor. Vor iesii, tu fi pe faza. :)

Numai bine.

Blindius spunea...

see.right.through , mulţumim pentru sfaturi,aprecieri şi punctul de vedere.Acesta este motto-ul momentan al Blindoneworld.blogspot.com : ''Deschide ochii''.

ale4them spunea...

interesanta ideea de a face interviuri pe blog, cu blogari.

si oarecum fireasca. este urmatorul pas logic in procesul de convertire a lumii reale in biti.
cat despre tema aleasa - excelenta pentru debutul in "jurnalismul" virtual.

in rest oricum a vorbi despre homosexualitate este ca si cum ai vorbi despre preferintele culinare.

ar fi culmea sa explic la restul lumii iubitoare de mancare uscata ca singurul fel de mancare pe care il pot digera este ciorba.

Blindius spunea...

Ale4them,mulţumesc pentru că apreciezi ideea.Trebuie să menţionez că nu încerc să transform lumea reală în biţi,mai degrabă mi-aş dori ca perfecţiunea virtuală s-o întâlnesc în jur.Asta nu înseamnă că prefer virtualul în dauna realului,din contră.Sunt dornic de interrelaţionare,comunicare,întâlniri,discuţii.Toate în real.Aici e doar o părticică din timpul liber.
Pe ce idee te bazezi când spui că a vorbi despre homosexualitate este echivalent cu a vorbi despre preferinţe culinare?

Anticalofilul spunea...

mda, interesant.
eu nu am nimic cu persoanele de acest gen, insa tin sa mi se respecte dreptul de a nu vedea specimene sarutandu-se pe strada, facandu-si declaratii de mai stiu eu ce si alte minunatii.
In rest, in caminul lor pot sa faca ce vor.
Aaaa, mai e faza cu gay-fest, nu sunt de accord cu el, atata timp cat afirma penibilul, si cred ca si cei homosexuali cred asta. nu cred ca barbatii aia imbracati in femei ii reprezinta pe homosexuali.

Blindius spunea...

George,merci că ai binevoint să arunci un ochi.
Acelaşi lucru îl crede şi Alexiuss,deci se pare că suntem pe aceeasi lungime de undă în unele cazuri.

Bogdan spunea...

Interesant articol bv!
Nu poti afisa astfel "coment form?"

Blindius spunea...

Bogdan,mulţumesc!
Nu înţeleg partea cu ''coment form'',am o vagă idee dar dacă se poate să-mi explici.By the way,ai cunoscut pe cineva gay?

Piperusha spunea...

Felicitări pentru interviu, pentru subiect şi pentru atitudinea abordată.

Nu-s înjurături pentru că atunci când arăţi demnitate eşti tratat cu respect. Aviz amatorilor de circ şi panaramă de la paradele gay...

Chiar, manifestări de genul acela mai mult dăunează înţelegerii corecte a homosexualităţii, pentru că mesajul "suntem ca şi voi, acceptaţi-ne" îşi cam pierde din sens cănd e spus de nişte travestiţi cu pene în cap:))

p.s. Vrei nu vrei te-am pus la blogroll

Blindius spunea...

Piperusha,mulţumiri sincere!
Şi eu am o părere foarte proastă despre acele parade gay,nu am participat la manifestările Noua Dreaptă împotriva paradelor,dar le-am susţinut.Cum zice şi Alexiuss,aceea strică sensul cuvântului homosexual.
Vreau,cum să nu vreau,eu plec acum dar te adaug şi eu,diseară.Mulţumesc!
Sper să mai vină lume şi să îşi spună părerea.

Anonim spunea...

wow... adica... WOW! Nu pot decat sa va multumesc tuturor! Nu ma temeam de a fi injurat,ma asteptam sa fiu, in niciun caz nu ma asteptam la atitudinea asta! Va multumesc tuturor pentru deschidere.
Si mai ales lui Blindius, fara de care interviul nu ar fi fost posibil.
Stau destul de prost la capitolul multumiri, asa incat ma veti intelege. Sunt emotionat, si mai mult decat atat in acest moment nu cred ca pot spune.

ale4them spunea...

@ blindius
1. transformarea lumii reale in biti o privesc ca un poces firesc, general valabil.
faptul ca ai ales sa faci un interviu pe blog cu un autor de bloguri este o consecinta fireasca a acestui lucru.

2. preferintele sexual-sentimentale sunt o chestiune strict personala.
la fel ca si preferintele culinare.

prin urmare normal mi se pare ca nimeni sa nu aiba nimic de obiectat la ele.
tot ce pot face esta sa se adapteze la situatie...

dar din pacate normalul este o chestiune atat de rar intalnita...

dudu spunea...

alexiuss nu ai de ce teme de asa ceva.poate doar societatea mai in varsta si societatea mai putin dezvoltata mintal(manelisti) sunt cei care nu accepte.oricum de apreciat cat de deschis ai fost!

Blindius spunea...

Dudu,mulţumim pentru opinie!

Robert spunea...

Îmi cer scuze pentru întârziere. Interviul l-am citit încã de acum câteva zile, doar cã am amânat mult sã-mi expun pãrerea.

Mã regãsesc în toate rãspunsurile lui, pentru cã simt acelasi lucru. Eu unul mi-am dat seama de chestia asta putin mai devreme, as zice. Si la mine, relatiile au esuat.

Nu stiu daca puteti intelege cum e sa incerci sa iti placa o fata in timp ce iti sta gandul la baieti. E greu cand nu sti sentimentul.

Are dreptate in ceea ce priveste Parada Gay de la NOI!. Pentru ca noi nu stim ce inseamna aia. Daca te-ai duce in Brazilia sau orice alta tara din afara, vei vedea ca parada este un motiv de distractie, exact ca o iesire in aer liber, cum te-ai duce la teatru, sau... cum ai merge la circ (poate nu e buna asocierea asta :D). Este un spectacol in care lumea se bucura. Noi in schimb ne prostim. Si Gayii, si cei care se cred normali si indreptatiti sa acuze.

Asa cum spune si Alexxius, "comunitatea gay" nu este ceea ce vedem la televizor, ci ceea ce nu se vede. Mass-media cauta fiecare motiv pentru a face dintr-o chestie foarte mica o stire cu care sa isi poata umple buzunarele.

In spatele acestor personaje care implicit "ne reprezinta" ne aflam noi. Care uneori suntem total diferiti. Simtim diferit, credem in alte principii si iubim enorm (poate nu toti).

Si eu as emigra, probabil ca o voi si face daca se va ivi ocazia, dupa facultate, cel mai probabil.

Interviul mi-a placut. Se simte sinceritatea lui. Alexxius, ai grija de tine, sper ca vei fi bine si ca vei gasi pe cineva sa te iubeasca.

Love,
Rob XOXO

Anonim spunea...

Multumesc Rob...