tricouri haioase

Pagini

vineri, 12 februarie 2010

Bulgarii !

Tot râdem noi de vecinii noştri de sub nivelul Dunării cum c-ar fi mai proşti decât noi,dar nu prea mai stăm la fel ca înainte.
Bulgaria a depăşit recent România în Uniunea Europeană,astfel că băieţii cu castravetele murat nu mai sunt cei mai săraci din acest spaţiu.Bulgarii sunt atât de deştepţi încât jumătate din România are număr de Bulgaria pe plăcuţa de înmatriculare.Bulgarii îşi aşează în Guvern oameni cu competenţe exacte pentru ministerul acordat.Bulgarii nu pierd cu România la fotbal şi ne mai aruncă şi-un ''mămălichki'' dispreţuitor.Bulgarii sunt loc de pelerinaj pentru mulţi români când vine vorba de vacanţă.La sud de Dunăre găseşti mai multe posibilităţi.Bulgarii plătesc mai puţin pentru gaz.Ba chiar,dacă şi-ar pune în plan să ne facă de râs,bulgarii şi-ar lua direct gazul din Rusia.Bulgarii ne ''ţepuiesc big time'' când vine vorba de bani.
Când eram mai la munca de jos(da,ştiu...trist,nu? ),am dat eu şi pe la casele de schimb valutar.Casele respective erau patronate de...bulgari.Mă jur că aveau cele mai ingenioase panouri de afişaj a cursului,panouri pe care personal trebuia să le mânuiesc şi ale dracului...cred că aveau 60 kg.Cursul cel mai bun de schimb pentru acea zi (valabil pentru fiecare valută),era trecut sub anunţul pentru ''CUMPĂRĂM cecuri de călătorie'',lumea grăbită vedea un preţ ''wow' şi astfel se păcălea.Cursul real de schimb,adică mai mic cu câte 50-60 de bani (astăzi) era afişat undeva în stânga panoului,ascuns de o simetrie excelentă .Am asistat astfel la ''ţepe'' de mii de euro,la scandaluri cu ţigani,topoare în geamul blindat şi plecări acasă cu maşina de la intervenţie.Ţin minte că a fost un ''nene'' ţepuit cu 4000 euro care până să-şi dea seama,chiar vroia să ne lase şi şpagă.Şi acum mai sunt casele acestea,aşa că dacă vreţi să schimbaţi bani,vă sfătuiesc să vă feriţi de Calea Moşilor,I.C.Brătianu şi parter Magazin Unirea,Calea Dorobanţilor,Şoseaua Ştefan cel Mare şi Bulevardul Regina Elisabeta.Cel puţin pe acestea le ştiu eu.Acolo veghează atenţi,bulgarii...cine altcineva?
Ţin să precizez că bulgarii lucrează perfect legal,în concordanţă cu prevederile legislaţiei române în vigoare.Poliţiştii care se prezentau cu clienţii ''păgubiţi'' dădeau din umeri,resemnaţi.
Atenţie la bulgari!



Vă las c-o piesă a lui Spike,care...by the way,am descoperit că are un album mişto ''Rămânem prieteni'',asupra căruia voi reveni cu amănunte.


Asculta mai multe audio Muzica

Weekend plăcut!

21 de comentarii:

Piperusha spunea...

Heh pe unii ultimul loc ii motiveaza. Noi, din pacate, suntem mai priceputi in a ne gasi scuze.

Anticalofilul spunea...

bulgarii se ocupa cu maruntisuri dom'le

Diana spunea...

Daca au PR bun ?:))

Anonim spunea...

Faptul ca ai fost "la munca de jos" cum spui tu, nu e trist. E mai degraba un fapt de apreciat.(pentru ca nu ti-a fost rusine)

MadMe spunea...

Eu am trecut prin Bulgaria în drum spre Grecia şi nu mi-a plăcut de looooc. Oribilă ţară, urâte case , mizerie mare. Nu-i invidiez cu nimic. Nici noi nu suntem breji, dar ei sunt mai rău ca noi.

Crissu spunea...

Super tare , deci jos palaria bulgarilor .. si eu am un amic care tocmai a ales o masina cu numere de BG..

G.W. spunea...

Bulgarii ne dau lecţii în multe domenii ..dar nu românii sunt cei mai buni, cei mai tari, cei mai ...şi cam atât ...în timp ce alţii fac...noi ne amăgim că suntem .....

Sasha spunea...

Bravo lor! au perseverat, în timp ce noi..În ceea ce privește casele de schimb valutar, avem și noi românașii noștri numai că ei, în loc să se ascundă după 'copac', se ascund după deget :D

Anonim spunea...

Aşa cu povesteşti despre bulgari, aş putea să amintesc eu de moldoveni, care tot aşa, se ocupă cu 'mărunţişuri' mai la mine prin oraş... în principal, cu comercializarea de ţigări mai ieftine.
În ziua de azi, fiecare se 'descurcă' cum poate, de aceea e bine să căscăm ochii, ca să ne ferim buzunarul!

Lillee spunea...

Am fost in Bulgaria, statiunile sunt frumoase...dar in rest praf.
Dar din ce spui tu, se pare ca-s mai "destepti" ca noi...

Pisi spunea...

multumesc mult pt postul anterior >:D<

Blindius spunea...

Piperusha,scuzele sunt cele mai bune :D

Blindius spunea...

Anticalofilul,ai zis-o bine,se ocupa de noi,inseamna.

Blindius spunea...

Dana,le faci tu PR-ul ?

Blindius spunea...

Alexiuss,mi-a fost destula rusine,dar dupa aceea m-am obisnuit si incepusera sa iasa bani.

Blindius spunea...

MadMe,ai noroc ca ai scapat cu viata :))

Blindius spunea...

Crissu,si e masina buna?

Blindius spunea...

Balauru,n-o sa recunoastem vreodata!

Blindius spunea...

Cris,si despre moldoveni s-ar putea discuta multe :D,si nu prea bune :D.

Blindius spunea...

Lillee,mai destepti sau nu...nici noi,nici ei,n-avem universitati in top 500.Sau poate au ei,nu stiu...

Blindius spunea...

Pisi,cu placere!