tricouri haioase

Pagini

luni, 3 mai 2010

Omul săptămânii.

Mă gândesc că n-ar strica să fac săptămânal o postare despre cine cred eu că este omul săptămânii.Aşadar,cu o întârziere de o zi,îl nominalizez pe Mihai Atănăsoaei,Prefectul Bucureştiului.De ce?
Păi să vedem,o luăm încetişor.Ultima dată când am scris despre câinii maidanezi a trebuit să şterg pe cineva din lista de parteneri.Accept păreri pertinente dar nu prostii bazate pe emoţii îndoielnice.
Ce-a făcut Atănăsoaei? Omul propune să fie omorâte potăile care stau mai mult de 7 zile în adăposturile publice.Acesta spune că anual se cheltuiesc 34 milioane de euro pentru întreţinerea patrupedelor,iar eutanasierea acestora (40.000 minim) ar costa doar 105.000 euro.De asemenea,propune şi o serie de măsuri pentru a stopa înmulţirea acestora.Nu le enumăr.
Această decizie a făcut ca toate muierile neatinse,toate sentimentalistele nebăgate în seamă şi fără o ocupaţie temeinică,să iasă în stradă pentru un protest,nicidecum pentru situaţia tragică în care se află economia României.
Repet,nu putem trata problema din punct de vedere sentimental,nu putem trata un animal în mod uman,deoarece este un animal.Omul a permis domesticirea acestui animal,omul are puterea de a pune capăt unei astfel de probleme.Mi-este inacceptabil să folosesc rute ocolitoare pentru a nu deranja ditamai dulăii.Cine doreşte să salveze câinii,să îşi ia unul de pe stradă,să îl înregistreze şi să-l treacă la întreţinere.Dar să nu facă scandal pentru faptul că trebuie omorâţi,fiindcă...da,chiar trebuie.Dacă nu suntem de acord cu asta,atunci suntem de acord cu femei,copii,bătrâni mutilaţi de maidanezii foarte violenţi.
Mori,javră! Atănăsoaei,mulţumesc.

Cum ar fi ca aceşti frumoşi câini să mă omoare când plec de la serviciu?Toţi sunt mai mari decât mine de ar sări,şi se vede,nu duc lipsă de mâncare fiind pe lângă un hypermarket,iar puiuţii lor sunt în poza de mai sus.Viitoarea generaţie pe care trebuie s-o oprim!


Foto şi video,arhiva personală.

24 de comentarii:

Camelia Bucur spunea...

nu sunt de acord cu asta. si asta nu inseamna ca imi doresc ca cineva sa fie muscat de un caine.
atat doar, ca adaposturile pentru animale nu sunt finantate de stat, deci nu micsoreaza pensia nimanui. si mi se pare cam tras de par sa dam vina pe caini pentru o situatie economica deplorabila.

Unknown spunea...

Nu sunt o mare iubitoare de caini, dar nu cred ca asta e solutia salvatoare pentru a iesi din asa zisa criza.
Sunt de acord sa fie omorati buldogii aia din parlament. Sa fie executati direct in cap, fara drept sa se apere.

Cris-Mary spunea...

Pe mine ma ia mila cand trec pe langa ei pe strada ..Nu stiu .. E grea decizia

Blindius spunea...

Camelia Bucur,adăpostul public,după cum am scris în postare,crezi că-l finanţează Gigi Becali? NU! STATUL,şi am prezentat şi costurile. Şi cine dă vina pe câini pt. situaţia economică? Eu doar am zis pentru ce-au fost capabile femeile acelea să iasă în stradă,nicidecum pt probleme importante.Semn că antisusţinătorii lui Atănăsoaei nu au probleme reale.

Blindius spunea...

Veronica,e posibil să ne înţelegem greşit.Dacă te referi la omorârea câinilor ca fiind prezentată de mine o soluţie de ieşire din criză,s-a înţeles greşit textul.Oricum,nu crezi că ar fi mai bine să fie folosite 33 milioane de euro în asistenţă socială decât în cîini?

Blindius spunea...

CrisMary,şi mie mi-e milă de puiuţi,dar ai văzut cum cresc? Te-ai uitat la filmuleţ...

Camelia Bucur spunea...

tinand cont ca se iese in strada pentru orice - de la pretul la sosete pana la orpiti avorturile - mi se pare normal sa protestezi cand auzi o chestie care te afecteaza. si da, poate ca sunt prea multi maidanezi, unii dintre ei sunt violenti, dar ma repet: daca omoram maidanezii violenti, hai sa omoram si copiii strazii violenti. tot cam atat ar costa - financiar vorbind.

MadMe spunea...

Nu ştiu ce să zic. Sunt de acord că sunt o mare problemă şi că probabil cea mai bună soluţie ar fi asta, dar cu toate astea nu mă pot împiedica să nu îmi fie milă. O decizie greu de luat.
Cu o chestie sunt însă 100% de acord: "Cine doreşte să salveze câinii,să îşi ia unul de pe stradă,să îl înregistreze şi să-l treacă la întreţinere" Corect. Aşa să dai din gură şi să faci proteste e uşor. Vrei să îi salvezi, ia-i acasă. Altfel, shut up!

Cris-Mary spunea...

E adevarat ca pot creste foarte urat , aveam si eu o haita pe la bloc care avea ciuda pe saracutza de mama si din cauza lor isi facea rute ocolitoare .. Dar totusi , un suflet e un suflet , cu ce drept luam un suflet ? Caini in cel mai rau caz , te musca .. dar ce zici de violaorii de copii , de criminalii care iau alte vietii .. sa incepem sa-i executam si pe aceea? INSA : imi este mila ca sunt lasati sa moara de foame pe strazi , sau sa ii vezi plini de bube si cu diverse boli si mai bine 'adormiti' decat asa ..Intradevar e o decizie foarte grea ..

Blindius spunea...

Camelia Bucur,ce treabă au maidanezii cu copiii străzii şi,cum poţi face o asemănare între copiii străzii şi animale?!Am înţeles că nu-ţi plac copiii,dar în afară de plozii aceia de ţigan care sunt turnaţi pe bandă rulantă,sunt copii care au avut ghinioane imense în viaţa de familie.
Cum se iese în stradă pt orice?Dă-mi două exemple absurde pentru care s-a ieşit în stradă,în afară de acesta cu câinii,unde au fost 95% populaţie feminină.

Blindius spunea...

CrisMary,păi vezi,mie mi se pare inacceptabil ca mama ta,care a muncit o viaţă,probabil mai munceşte sau vrea să se relaxeze,ajunsă la o vârstă,să fie nevoită să se ferească de nişte câini.
În ceea ce-i priveşte pe violatori,criminali,sunt de acord şi pt aceia cu pedepsea cu moartea în cazul unor dovezi foarte clare,sau de ce nu,violatorii probaţi să fie mutilaţi fizic,cu tăierea organelor genitale.

Blindius spunea...

Madme,mulţumesc,ai fost corectă :D

Alexandra spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alexandra spunea...

acei caini chiar reprezinta o problema...acum 3 ani, aproape de blocul meu, in fiecare seara apareau cam vreo 5 si cand veneam acasa trebuia sa ocolesc ca altfel se luau dupa mine, latrand si sincer imi era frica sa nu ma muste...nu sunt de acord cu protestele astea doar asa..."dat din gura"...asa tot prostu stie sa iasa in strada si sa faca un protest, cu o pancarta in mana si apoi sa mearga acasa linistit si sa isi bea berea si a doua zi sa uite ca a facut acel protest...daca la acele femei care au iesit in strada le e chiar asa de mila, pai atunci de ce nu isi ia fiecare acasa cate unul ca sa aiba grija de el si sa nu mai stea pe strada!?

Anonim spunea...

Blindius, foarte destept articolul tau, trebuie sa ai sange si "nitica" minte pentu al intelege. Oricum o dai este tot prost. Uite eu unul nu as fii de acord ca pentru salvarea economiei si ca parlamentul lui Basescu sa iasa bine sa omoram maidanezii. Sunt foarte multe solutii pentru a castiga bani la buget, dar Blindius trebuie sa intelegi ca daca se scutesc banii aceia prin eutanasierea cainilor nu vor ajunge NICIODATA spre a ne ajuta pe noi, poporul.

Unknown spunea...

Tragice chestiile astea. Ideea e că nu prea ai cum să te pui cu domniile lor, primarii, prefecţii, sau ce-or mai fi ei.

Blindius spunea...

Balauriţa,majoritatea ălora de au ieşit să protesteze au câini,poate de rasă,care ies nestingheriţi şi se înmulţesc cu corciturile astea de pe stradă.

Blindius spunea...

MStrâcnă,evident,economia nu se salvează cu 33 milioane de euro şi sunt convins că n-ar fi folosiţi pentru mine.Sumele acelea sunt doar pentru informare,nu era dorinţa mea de a presa opinia spre a crede că se face o mare economie de fonduri.
Eu sunt pentru eutanasierea câinilor pentru comfortul vizual şi reducerea preocupărilor pe care oamenii le au de înfruntat când trec pe lângă o haită.

Blindius spunea...

Keltoighost,nu prea ai,şi de cele mai multe ori nu prea îţi fac pe plac cu deciziile,propunerile lor.Acum am fost şi eu de acord cu o propunere.Mi se pare că propunerea acestui prefect trebuie să treacă prin Parlament.

Anonim spunea...

Permite-mi sa fac si eu un post cel putin acid cu problema asta... diseara.

Blindius spunea...

Unuplusdouă,eşti invitatul meu.Şi mă bucur că ai mai dat şi tu un comment :D

Unknown spunea...

Blindus, ba da. Mai bine acei bani sa mearga la asistenta sociala, decat pt caini.

cristishady spunea...

da, bun, sa terminam cu javrele. Dar ceva masuri de asfaltare, de fluidizare a traficului, ceva de genul asta? nimic, nu?

Blindius spunea...

Se asfalteaza asiduu in Bucuresti.