tricouri haioase

Pagini

joi, 6 august 2009

Fără viză pentru Europa !

Ceea ce poate părea extras dintr-un context al politicii europene de vecinătate este de fapt o întâmplare cu iz sportiv.
Miercuri ,5 august 2009, echipa de fotbal F.C. Timişoara şi-a trecut în palmaresul său proaspăt născut , o calificare istorică în play-off-ul UEFA Champions League ,împotriva echipei ucrainiene Sahtior Donetk, antrenată de mult-respectatul român Mircea Lucescu. Trebuie să menţionăm că ucrainienii sunt ultimii câştigători ai Cupei UEFA şi vin cu o carte de vizită impresionantă,însoţită de un multimiliardar ce ar putea cumpăra lejer 4-5 echipe precum Timişoara. De remarcat faptul că Ioan Ovidiu Sabău , antrenorul actual al timişorenilor, a fost ''elev'' al maestrului Mircea Lucescu. Poate pentru prima dată în activitatea mea de microbist, l-am văzut pe Mircea Lucescu ieşind cu capul plecat de pe un stadion plin,fericit,dar care nu-i împărtăşea sentimentele.Parcă nici la ghinionista înfrângere de acum ceva timp, cu FC Sevilla, când portarul spaniol Palop a înscris pentru eliminarea lui Sahtior,nu l-am văzut astfel pe Mircea Lucescu.Fiul său,selecţionerul naţionalei României, era singurul român din loja de pe Dan Păltinişanu ce nu împărţea bucuria celor 40.000 de bănăţeni.
Ce rămâne acum de făcut pentru Il Grande Luce? O vacanţă de odihnă ar fi esenţială,acest rezultat poate fi un început negativ pentru cel mai valoros antrenor român.Oricum, cu Sahtior a câştigat tot ce era omenesc posibil,date fiind condiţiile.Fanii ucrainieni nu au primit viza pentru România,fanii timişoreni l-au ajutat pe I.O. Sabău să ''tropăie'' de fericire pe marginea terenului.
Felicitări pentru Timişoara !


Niciun comentariu: