tricouri haioase

Pagini

miercuri, 13 octombrie 2010

Nuntă în Basarabia !

După ce-a venit cancelarul german şi ne-a sfătuit s-o lăsăm mai moale cu ''Basarabia, Pământ Românesc!'',nu pot să trec cu vederea frica aceasta de a mai deschide porţile Uniunii Europene pentru încă o ceată de săraci,moldovenii de peste Prut.(Dacă nu sunt săraci,să comenteze dezaprobator) Şi-aşa intră foarte uşor în Uniune prin România,ţara care mereu se grăbeşte să le acorde orice ajutor posibil,suport pentru locuri ''moca'' în învăţământul superior.La fel şi ţiganilor.E boala noastră să ne omorâm din interior.
Abia scăpaţi la nivel de conducere de comunism,moldovenii de peste Prut îmi dau senzaţia că nu se pot desprinde de ''maica'' Rusia,chiar dacă ar vrea să intre în ''rândul lumii'' prin U.E.,a se citi Uniunea Europeană. Şi nu se vor desprinde VREODATĂ !
Ce-i cu criticile acestea dacă pe blog apare banner-ul suport pentru basarabeni? Odată,cândva,cuprins de hipnoza naţionalistă credeam că le-am putea face un bine,pe care,de fapt,mulţi moldoveni nu numai că nu-l consideră aşa,dar nici nu şi-l doresc. Banner-ul şi un tricou pe cale să se rupă mai sunt dovezi ale acelor vremuri.Încet-încet or să dispară.
Nu mai pot să sper la ceva bun pentru această ţară,a mea,darămite pentru o a doua care nici nu ne doreşte.
Unde-i România,de fapt,dacă popoarele dezvoltate ne repatriază,iar popoarele teoretic mai slabe din toate punctele de vedere,ne resping?


Aveţi ca recomandare un film bun,producţie Moldova-România. Nuntă în Basarabia,un fel de showroom al obiceiurilor de peste Prut.

6 comentarii:

Marius Stracna spunea...

Consider un subiect foarte, foarte delicat. Parerea mea este ca trebuie sa fi bine la curent cu "politica" respectiva pentru a venii cu un comentariu la obiect. Bine punctat Blindius. :)

Mister Popey spunea...

Basarabenii sunt fratii nostri , indiferent ca recunosc sau nu.70 % din basarabeni sunt ROMANI.Asa cum a spus si Marius este un subiect destul de delicat , aici intervenind Rusia.La cate state s-au reunit in ultimii ani slabe sanse , din contra in ultimul timp se da o lupta pentru independenta , Hong Kong sau Kosovo de exemplu devenind tari independente

cristishady spunea...

O unire la ora asta cu Moldova este o idee foarte proasta. Daca s-ar fi produs in 1991, era altceva.
Daca s-ar produce aceasta unire, s-ar inrautati situatia ambelor tari.

Unknown spunea...

Straşnic, ce să zic :))

realbadpisy spunea...

mey mey ete cine s-a intors! mult ai mai lipsit omule! ti-am simtit lipsa! treci incoace! ia un big hug de la mine!

Radu spunea...

Ei , basarabenii , au motivele lor de a fi reticenti in privinta revenirii la patria mama , care la un moment dat , in istoria asta nenorocita ...i-a lasat pe drumuri , la cheremul rusilor . Daca Antonescu nu i-ar fi fost loial neamtului , in al doilea razboi si s-ar fi oprit la Nistru , poate ca alta ar fi fost soarta moldovenilor rusificati fortat de peste Prut .Eu , tanjesc dupa Basarabia , ca dupa un frate bun ! Ce-l opreste si pe el sa simta la fel ? Pacat ca atunci cand Germania a realizat reunificarea , noi am ratat-o ! Cum a putut fi recunoscuta independenta de guvernul roman de atunci ...nici acum nu realizez ! Oare nu stiau pic de istorie cei din capul tarii de atunci ? Daca am avea si noi deviza "toti pentru unul , unul pentru toti " ,fixata in minte , asa cum o au americanii , poate am fi departe acum ...Si americanii nu au istoria noastra milenara ...sunt un popor de adunatura . Dar ce adunatura civilizata ....