tricouri haioase

Pagini

joi, 21 octombrie 2010

Nu ştiu eu d-astea !

Salutări !
Probabil ştiţi că ieri,în Parlamentului României,cu Camera Deputaţilor ca for decizional,s-a votat proiectul de lege care prevedea reducerea la 5% a taxei pe valoare adăugată pentru alimentele de bază.E vorba despre alimente de bun simţ,cum ar fi carnea,laptele,zahărul,pâinea!
Toate bune până aici.Deja,citind incredibila acţiune legislativă,începi să te gândeşti ''băi,oare e posibil aşa ceva în România?''.Până să te dezmeticeşti auzi încă o bombă:''pensiile sub 2000 lei nu or să fie impozitate''.Wow.WOOW.WOOOOOOW! Lăsaţi ceşcuţa cu cafea,paharul cu lapte ori sticla de suc.Lăsaţi-le deoparte,ca să nu le scăpaţi.
Este vorba de un proiect de lege ce a fost construit de grupul P.S.D+P.C şi P.N.L.(Partidul Social-Democrat+Partidul Conservator şi Partidul Naţional Liberal).

La ce mă aşteptam eu văzând evoluţia lucrurilor? Sigur,ca PSD-ul să iasă în faţă şi să-şi asume meritul,munca,genul acela de publicitate făcută din curmarea suferinţei unui bolnav ce îşi cere eutanasierea :''Vezi,tu ai vrea să dispari de aici,dar las de la mine şi te ajut să te târăşti''.Să recunoaştem că scăderea de la 24% la 5% este incredibilă ţinând cont de deciziile luate de forurile noastre executive şi legislative.Cineva mi-a spus,eu fiind neinformat,că în Bulgaria măsura aceasta este adoptată de mult timp!

De la liberali nu am auzit-citit ceva.Nu ştiu ce se întâmplă cu Crin Antonescu,dar oricum liberalii nu vor avea vreodată un electorat majoritar,culmea,fiindcă ei ar trebui să fie principalii ''fermieri'' ai liberalismului în România.

Şi uite aşa,ajungem la Partidul aflat la guvernare,nereferindu-mă la corcitura maghiară care,de altfel,nu este partid.Aşadar,m-aşteptam ca ''portocalele hoaţe'' din vasul piratului preşedinte să iasă la atac cu lauda falsă.Ce ar fi însemnat asta? Păi : ''sub Guvernarea P.D-L,TVA-ul pentru alimente s-a redus până la 5%'' (a se citi cu intonaţie de Master of Ceremony),''Noi,PD-L,facem lucrurile posibile pentru ca dumneavoastră,cetăţenii alegători,să trăiţi bine!''
Nici vorbă de aşa ceva.În cel mai bun moment pentru pătura săracă,''portocalele'' pedeliste îşi aleg cel mai prost moment pentru a da dovadă,în acelaşi timp,de cretinism şi sinceritate.Ce performanţă! Ce spune liderul deputaţilor P.D.-L :


Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, spune ca parlamentarii Puterii au votat din greseala pentru scaderea TVA la 5% pentru alimente si a neimpozitarii pensiilor sub 2000 de lei.

* „A fost o eroare de comunicare, ca modalitate de lucru. Vom reveni asupra acesteia printr-o iniţiativă legislativă pe care o vom promova în regim de urgenţă şi prin care vom reveni.”


Tot Mircea Toader ţine să adauge :
''Au fost peste 80 de legi pentru votul final, iar aceste două iniţiative (reducerea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2000 lei) erau trecute în partea cu rapoarte de respingere, era logic ca noi să votăm respingerea''. Ce era atât de logic,stimabile Mircea Toader.

Pe bune,ţara aceasta e ceva de speriat!
Vă propun o piesă de înaltă factură :




4 comentarii:

Unknown spunea...

Sunt aşa sătulă de ăştia, serios :D

Blindius spunea...

Iulia Mihai,tocmai d-asta ei au redus tva pentru alimente la 5%,ca să fii sătulă de alimente :D

Marius Stracna spunea...

E uite ca tot nu a fost aprobata, de la PD-L ne putem astepta la absolut orice, dar chiar orice.

cristishady spunea...

Mie mi-au placut comentariile lui Mircea Badea pe tema asta..au facut un misto de ei cum n-am mai vazut. Sper sa gasesc vreo metoda sa inregistrez partea aceea de pe site-ul emisiunii si sa o urc pe vimeo, megavideo sau alt site de unde nu sterg viperele lui voiculesc repede.