tricouri haioase

Pagini

miercuri, 28 aprilie 2010

Parte de carte în Ţara Minunilor.

Caracterul eteroclit al patriei nu încetează să mă uimească.Sigur,nu sunt un model de moralitate,nu sunt încă un model demn de urmat,de aplaudat,de apreciat de către unii mai tineri decât mine.Ţara şi regulile acesteia sunt,însă,cel puţin ciudate de la 1922 încoa'.
M-am angajat în a face o lucrare de diplomă unui fost coleg de facultate,care,din varii motive nu a putut participa la sesiunea din iulie anul trecut.Sigur,pentru a face o asemenea lucrare,este nevoie de a avea informaţii reale,numeroase.Informaţii care se găsesc în cărţi,multe cărţi,mii de file de carte îngălbenite de strânsoarea rafturilor din biblioteci.Nu dă bine în faţa comisiei de cadre didactice particulare să ai link-uri cu duiumul la bibliografie.Să fim şi sinceri,nici nu este în regulă aşa ceva.
Nemaifiind student de un an şi nici înscriindu-mă într-un program de MASTER,a trebuit să mă interesez cum pot intra în Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti.Foarte bine până aici,pot intra studenţii şi cadrele didactice,elevi de liceu dacă vin însoţiţi de o recomandare.Nimic mai frumos,nu?
Eu,tânăr la 22 de ani,nu pot intra.De ce?! Pentru că nu sunt nici şomer,nici pensionar,nici străin.


Extras din regulament :
10. Studenţi străini cuprinşi în programele Socrates, Erasmus, etc.
11. Elevi de liceu (cu recomandarea şcolii), pensionari şi persoane fără loc de muncă.

Aşadar,să-mi spună şi mie ce instrumentul calului caută un şomer la Biblioteca Centrală Universitară? Face cursuri de recalificare în filosofie pentru a scăpa de ratele stringente de la bănci? Pensionarul vine să-şi dea duhul în sediu? Păi,tu ca român,tânăr,plătitor de taxe,trebuie să stai lângă uşă fiindcă are prioritate un ghanez venit la studii în România? Poate vreau să cunosc,să cercetez...
Urmează să fac o vizită la Biblioteca Naţională,unde sper să aibă xerox ieftin.
România,micţionez pe tine.


Foto.

13 comentarii:

Anonim spunea...

In romania ai de ales, ori sarac si destept ori bogat si prost.

Cris-Mary spunea...

HAHA foarte tare .. sa stii ca si pe mide ma batea gandul sa merg la biblioteca .. da nu mai sunt nici studenta si nici masteranda ..atunci nu mai am voie sa intru ??Ce trista tara !

Ioana spunea...

incredibil!!!! cine naiba o fi facut regulamentul ala nu avea toate mintile in cap in momentul respectiv :-(

KirstDay spunea...

Iar dacă plăteşti o taxă (că doar ai cu ce, nu eşti nici student nici şomer:P), te lasă?

Sasha spunea...

Ete fâsss! da de unde incredibil, ce nu v-ați obișnuit deja? yes, reality bites! și încă cum. Regulament de câcat, învățământ de câcat, mentalități de... well ați prins idee.Și faza nasoală - ăsta e doar praful, de-abia am început să ne scremem :D :D

realbadpisy spunea...

ce regula de rahat...

dennis spunea...

tu nu poti avea pasiuni ca cei 99%? iti trebuie si tie biblioteca.

MadMe spunea...

Asta e discriminare... dacă erau admişi doar elevi, studenţi sau profesori înţelegeam, patrimoniul ministerului educaţiei bullshit. Dar aşa? De tot rahatul!

cristishady spunea...

ce cacat de reguli, de tara, de orice. Deja nu mi se pare de ras, e prea de tot dracu

Anonim spunea...

Inteleg ca jubilezi cand ai vazut ca cineva m a critica,iti spun clar ,nu m a deranjat decat faptul ca mi s a adresat mie ca persoana si nu celor spuse in articol,asadar hai sa lamurim odata pentru totdeauna ,nu am considerat ca reactia ta generalizata asupra femeilor care sunt injosite si batute si scuipate,ar fi una corecta,te ai adresat ca si cum isi merita soarta pentru ca sunt proaste si curve,insa nu toate suntem proaste si curve,aici mi se pare mie ca gresesti,nu toate femeile s la fel si articolul meu nu se referea la faptul ca nu unei curve i se intampla asa ceva ci strict unei copile de max 20 de ani care nu prea stie sa se apere,iar faptul ca l am publicat ,oricum era un comentariu si oricum l as fi publicat ,dar daca am inteles intradevar gresit ,poftim ,imi cer scuze,eu nu am vrut sa te atac pe tine ci sa intelegi ca nu toate femeile tratate asa isi merita soarta.

Anonim spunea...

Bună Ziua
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
Mulţumesc,
Cu stimă Vlad!

Pisi spunea...

ai o leapsa :P http://www.badpisi.ro/things-that-makes-me-happy

Cristina Cioba spunea...

aprob. regulament de căcat, oameni de căcat, ţară de căcat. fac numa ce-i taie capu. păcat că-i taie numa la prostii...