tricouri haioase

Pagini

joi, 8 aprilie 2010

Casanova,identitate feminină.

De când vroiam să văd şi eu un film cu Maria Dinulescu ! Am fost în a doua zi de Paşte împreună cu topmodela mea pentru a vedea un film,la nimereală,ca de ieşire.Cum mie nu-mi plac mall-urile decât dacă sunt gratis,am mers la clasicul de pe Calea Moşilor,cinema Europa.
Casanova,identitate feminină este un film bun,un scenariu construit logic,în care nu am sesizat greşeli.Până şi actorii parcă intră bine în rolul ce le-a fost dedicat.Ioana (Maria Dinulescu) este o tânără ce devine imaginea unei firme producătoare de prezervative,iar în urma reclamei incendiare,ea are o dispută cu părinţii,un militar de carieră şi o casnică de profesie.Astfel,în urma micului scandal,Ioana pleacă de acasă,încercând să-şi dovedească faptul că ea poate schimba lumea.Nu numai ei,dar şi celorlalţi.Astfel,Ioana trece prin mai multe ipostaze,începând prin a locui la o prietenă,ajungând să fie damă de companie după ce a eşuat în a se angaja ca asistent social,activând alături de un bărbat căsătorit în campania pentru primărie a unui afacerist Ionescu,iar în final ajungând iarăşi în căminul părinţilor şi reuşind să fie asistent social.
Prin acest rol al Mariei Dinulescu s-a încercat crearea imaginii unei femei puternice şi de succes,seducătoare a minţilor bărbaţilor cu care intră în contact,independentă în tot ceea ce face,plecând de la puţin onorabila muncă a damei de companie,până la aportul decisiv în reuşita campaniei electorale a lui Ionescu.Nu ştiu încă dacă rolul Ioanei a fost ''jucat'' bine.Nu deţin experienţa necesară,deşi sunt un cinefil cu ani în spate. Poate Maria Dinulescu mi s-a părut pe alocuri falsă,poate tocmai aşa trebuia să fie.
Casanova,identitate feminină...este,până la urmă, un film de văzut.


22 de comentarii:

Anonim spunea...

Pe DC++ nu se gaseste?

dudu spunea...

felicitari pt. faptul ca utilizesi asa-zisele "cinematografe de cartier"!cat despre film...dupa ce scap de gips ma duc sa il vad...

Alexandra spunea...

hmmm...suna interesant filmul...am sa-i spun Balaurului sa ne uitam:D :p

realbadpisy spunea...

dap cum s-a mai zis suna foarte bine cum l-ai descris tu...chiar m-ai facut curioasa.

Blindius spunea...

Mstracna,l-am căutat pe dc++,dar nu l-am găsit.Biletul e doar 5 lei,însă.Şi intri cu mâncare,bere,ce vrei tu.Doar să nu laşi mizerie şi să nu faci zgomot.

Blindius spunea...

Dudu,mulţumesc! Prietena mea m-a învăţat să le vizitez.Îmi plac Europa,Scala şi Corso.Şi la Festival era ok,dar s-a închis.

Blindius spunea...

Balauriţa,vezi că apare Maria Dinulescu în ipostaze mai fără haine :P.Vizionare plăcută!

Blindius spunea...

RealBadPisy,când ai timp,merge filmul.Măcar de palmares :P

mariacristina95 spunea...

ce pot spune...hmmm...suna bine...imi place maria dinulescu. mi se pare o actrita f buna

mariacristina95 spunea...

P.S:te invit pe blogul meu(cand ai timp)

Blindius spunea...

Maria,mulţumesc pentru comentariu.

Blindius spunea...

MariaCristina,vin.Multumesc.

Cristina Cioba spunea...

merci pt părere, în sfârşit cineva sincer şi obiectiv. m-am înscris la cei care îţi citesc blogul. ai dori să facem un link exchange?astept un răspuns, merci.
p.s-hristos a inviat
p.s2-scrii ft mişto!

Alexandra spunea...

pai atunci cand apare in ipostaze mai fara haine o sa ii pun mana la ochi:))

Camelia Bucur spunea...

de-abia astept sa-mi fac timp sa-l vad:P

Lillee spunea...

Hmm...nici nu stiam de existenta acestui film. Merci ptr recomandare. Voi face tot posibilul sa fac rost de el...

Anonim spunea...

Multumesc frumos pentru recomandare,sper insa sa nu fie tot genul acela de film ,in cvare actorii nostrii sunt atat de falsi incat am impresia ca vorbesc asa fara mimica,ca si cum ar fi undeva suspendati si ar vorbi fara sa se uite la cei care i privbesc ,imi da o stare ciudata cand mai uit la un film romanesc ,nu stiu ,,cred ca ori actorii sunt prosti ,ori nu si dau interesul ori ceva nu se leaga,nu mi place aerul filmelor noastre,parca nu vorbesc ei ,numai gura li se misca, lipsa de reactii,nu inteleg inca ce nu i la locul lui .

Blindius spunea...

Balauriţa,cu ochelari de pirat se vede cel mai bine :))

Blindius spunea...

Darias,mie îmi plac filmele româneşti.Francesca nu mi-a plăcut.

Blindius spunea...

Lillee,cu plăcere.Sper să nu fii dezamăgită dacă îl vezi.

Miss Sasha spunea...

eu am vazut de curand "Eu cand vreau sa fluier, fluier", mi-a placut foarte mult in primul rand pentru obiectivitatea cu care surprinde situatia din penitenciarele romanesti, de la mancare, etnii,comportamente, muzica, ierarhii etc.
La un alt nivel, apreciez ambitia personajului principal care risca tot, isi joaca toate cartile pentru a face ceea ce vrea.

MadMe spunea...

Tot mai multe filme de văzut mi se adună pe listă :D