tricouri haioase

Pagini

marți, 6 aprilie 2010

Avem probleme de securitate?


Trăim într-o ţară care cumpără avioane de luptă second hand şi se mândreşte cu asta.Le cumpără de la americani din servilism,trecând peste piaţa europeană,mai ieftină şi mai bună,şi...evident,piaţă la care România a aderat şi pentru care plăteşte indemnizaţii grozave,după cum spunea ex-aşa-zis-revoluţionarul Dumitru Mazilu.
Pesemne că securitatea în România este luată în derâdere,de la nivel de C.S.A.T. până la ultima firmă de pază şi ordine ce se zbate cu sedii mărginaşe capitalei.
Nu ştiu cum se dezvoltă industria securităţii în restul ţării,dar în Bucureşti,firmele private de securitate au o dezvoltare inimaginabilă,la nivel de imagine,foarte multe firme având maşini de lucru foarte scumpe de la cele mai bune companii de automobile. Atât vestiţii BGS,mai nou Shelter Security,RPG,SAS,am observat că pun accent pe look-ul companiei,ascunzând prin această încercare disperată de marketing,să mascheze probleme reale. Problemele în temă se înşiră prin salarii puţin peste limita venitului minim,ore foarte multe de pontat pentru a ajunge la o sumă decentă pentru trăi.Sunt cazuri de oameni exploataţi până la 300 ore lunar,dacă nu mai mult.
Apoi,în mare parte sunt angajaţi bătrâni spre limita de pensionare,ori dacă sunt tineri,aceştia sunt fără prea multe studii şi mulţi nici nu-şi dau silinţa să aibă oarece ''carte''.Astfel,te poţi găsi protejat de bătrânei ce abia se pot mişca sau de tinerei ce nu ştiu să scrie.Deşi blamat de mulţi,acest domeniu necesită momente în care trebuie să iei o decizie şi aceasta să fie promptă,sigură,eficientă şi legală.
Un hoţ perspicace poate învinge sisteme de securitate pe care anumiţi administratori le considerau eficiente,breşe există mereu,ce să mai spunem dacă aceia dintâi mai au şi condiţii favorabile.
Vouă cine vă asigură securitatea?


( Orice legătură între imagine,text şi autorul postării este exclusă )

11 comentarii:

Lillee spunea...

Ori ca angajeaza batranei ori ca nu angajeaza pe nimeni, e acelasi lucru. Parerea mea.

Blindius spunea...

Lillee,asta cam aşa e.Bine ai revenit !

dudu spunea...

sincer...securitatea data de stat nu este de folos.este aproape nula.tata are un centru de colectare de fier si un contract cu rpg...a incercat odata sa declanseze alarma si golirele in 2 minute erau acolo...
e normal sa actioneze asa...totusi e contra-cost...parerea mea

Cris-Mary spunea...

Eram la gara si treceau pe langa mine niste ''security people'' , fara a fi rautacioasa spun ca aveau exact aceleasi fete ca si smenarii din Gara de Nord , ca sa nu mai zica ca erau mana in mana cu ei si te uitai cum isi imparteau banii obtinuti din cine stie ce mismacuri de la naivi ..

Anonim spunea...

Pai, asa cum spune si Blindius, vine cineva cu nu stiu ce cunostinte in aplicarea legilor sau cu bunele maniere dezvoltate, nu cred, pe salariul acela mizerabil asta se gaseste. Chiar si noi (persoane fizice) daca dorim un contract si ni se cere o suma de 200-300€ pe luna zicem ca-i mult. Dar asta primim pentru banii pe care-i platim. "Pumnii mei nu stie carte" NU?

realbadpisy spunea...

pey la ce salariu dau..asa oameni dau..la la 700 de ron cine naiba sa se duca sa munceasca la ei.

realbadpisy spunea...

si apoi am vazut ca mai nou vor si calificati..pana mea..

Blindius spunea...

Pai asa e legea,eu am certificat :D

Blindius spunea...

Dudu,lasă că şi aşa dorm ăia de la RPG în maşină :D.Aşa e legal,să vină în 2 minute.

Blindius spunea...

CrisMary,o grămadă de security people sunt semi interlopi.

MadMe spunea...

Pe afară-i vopsit gardul şi înăuntru-i leopardul ... cam aşa e. Într-adevăr marea majoritate a agenţilor de pază sunt în vârstă, fără nicio şansă de a-şi face meseria într-o situaţie mai dificilă.