tricouri haioase

Pagini

joi, 20 ianuarie 2011

Pensiile nesimţite.

Cu asta o să-mi pun în cap toţi plozii de foste cadre militare...
Dom'le,am înţeles eu că dobitocul acela de Umil Poc a cam redus din pensii şi salarii.Au sărăcit mase de oameni,n-au avut ce să pună în farfurie,etc.
Acum,Oprea se scandalizează că pensiile militarilor sunt reduse(da' chiar,se scandalizează,că nu prea am dat importanţă?).
Să fie clar,nu vorbesc de militari precum domnul George Becheş,despre care puteţi citi aici.Sunt ex-cadre militare care nu au făcut ceva pentru ţară.
Să fie clar: România nu a participat la nici un ''răzbel'' de la încheierea celui de-al Doilea Mondial.Nici să nu vă gândiţi la parodiile Irak şi Afghanistan...
În realitate,multe cadre militare au fost slugi comuniste.Şi-au ales o meserie pe care au dus-o toată viaţa,scuza că au fost departe de familie nu are acoperire.Slugi comuniste,da.Ştiau de aşa-zisa ''revoluţiune optezişinouă-cistă'' şi au lăsat oameni nevinovaţi să moară.Unde au fost militarii când minerii omorau ''panseluţele rebele'' din Piaţa Universităţii? Păi,nicăieri,numai unde nu puteau apăra oamenii.
Hai să fim serioşi,să ne gândim şi cine ar mai putea avea pensie mare din Armată.Păi,oare în comunism ca să fi ajuns cu grad mare nu trebuia să slujeşti bine-de-tot sistemul?
De ce să nu-i dai o pensie bună unui doctor?De ce să nu-i dai o pensie bună unui profesor? Aceştia sunt cei care suferă cu adevărat,nu un băşinos care a frecat cazarma şi nervii unor tineri recruţi.2500-3000-4000 de ron nu sunt pensii nesimţite?? Dacă aceste cadre militare au făcut pentru ţară,de ce s-ar diferenţia cu o aşa sumă de alţi cetăţeni,care astăzi lucrează pentru a plăti taxe,impozite,care să ajungă în buzunarele acestor ''lipitori'' ex-comuniste.
Hai...salutări şi click-uiţi pe tricouri,vă rog frumos !

7 comentarii:

pda spunea...

Da-i in mortii lor, astia au pensii de parca Romania avea razboaie ceva de genul o data la 3 ani. Plus ca unii foarte probabil sa fie (fosti) securisti. Oricum avem generali sa dam la toate statele NATO.

Blindius spunea...

Dan,multumesc pentru comentariu!

A girl spunea...

Pot spune ca unii dintre ei chiar au dreptate ... sunt oameni care au platit contributii la stat la valoarea unui salariu actual de 5000 de ron sa spunem si de la o pensie de 3000 sa le scada la 1000 cred k e cam aiurea ... au un alt stil de viata ,nu pot trai cu suma asta ... in fine ar fi multe de spus ...

Alexandra spunea...

probabil li-au mai taiat si lor din pensii, dar oricum nu cred ca se descurca atat de rau saracii de ei, ca si bietii pensionari gen buna-mea, care ia 300 de lei. are noroc ca totusi sta la tara ca daca ar sta la oras cu atatia bani ar putea sa ii foloseasca pe post de hartie igienica ca nu i-ar ajunge

Radu spunea...

Poate ca ai dreptate, dar nu cred ca trebuie bagati toti in aceeasi oala .Unii au lucrat in domeniul tehnic , altii au frecat ridichea bietilor racani , unii au contribuit prin munca lor la ridicarea unor obiective importante pentru tara , altii stateau la panda la coltul strazii ca sa-ti dea amenda daca faceai o greseala minora , ori sa-si ia o spagutza ...Unii au avut responsabilitati enorme pe umerii lor , altii s-au luptat cu bateriile ...de vin . Oricum am face , un medic sau un profesor ar trebui mai bine platit !

Blindius spunea...

D-le Raoul,ai punctat bine.Am precizat că nu vorbesc despre militari precum Dl. George Becheş,spre exemplu.

Micul Blogger spunea...

Pensiile astea... Mai nou, numai despre asta se vorbeşte la TV. Salarii mici, pensii mai mici şi tot aşa. Bătrâni care nu au ce mânca.

Sper să se rezolve.