În principiu,optez pentru stabilitate.Spun acestea deşi sunt, la aproape 23 de ani, sub contract cu al 4 lea angajator din lungul meu viitor în câmpul muncii.Chiar astăzi am semnat prelungirea contractului,fapt la care mă aşteptam,dar îmi puneam ceva speranţe în regăsirea pe actul adiţional a unor bonusuri.Bonusurile n-au mai apărut,angajatorul s-a făcut că plouă sau poate n-a considerat că aş merita mai mult.
Totuşi,mă îndoiesc că n-aş fi meritat,în ultimele luni lucrând trup şi suflet,de multe ori până la epuizare fizică şi psihică.
Până acum am părăsit precedentele job-uri din varii motive : fie întâmpinarea unei conjuncturi în care m-am regăsit la intersecţia unui lung şir de greşeli ce mă arătau pe mine ca fiind vinovat,repet...doar mă aratau! Fie că firma îşi pierduse un client de la care eu trăgeam foarte multă sevă,şi...obişnuit fiind cu un nivel mai ridicat am ales să plec,ori în penultima situaţie când am plecat fiindcă angajatorul pur şi simplu îşi bătea joc de salariaţi,nelucrând în bunul simţ al legalităţii.
Acum merg pe stabilitate,în plin pretext al crizei economice şi la modul cum guvernanţii gestionează situaţia,probabil abandonarea neîntemeiată a unui loc de muncă,este o prostie curată.
Consider că respectul angajator-angajat, dar şi comunicarea între ierarhii sunt vitale pentru buna desfăşurare a unei activităţi lucrative. Din păcate,sunt unii superiori care nu stăpânesc elementele mai sus menţionate,atrăgându-şi criticile păturii ierarhice imediat inferioare.
Iar angajatorul trebuie ar trebui să ştie un lucru cert : calitatea serviciilor prestate este cu atât mai înaltă,mai eficientă,cu cât renumenaţia este consistentă.Imaginea ca angajat,ca om,ţi-o poţi reclădi,dar munca este pe bani !
13 comentarii:
cat sa fii eficient... fara a permite sa faca sefii abuz ... poluare , radiatii , poluare fonica , toxicitate , efort fizic... etc. ....
Ce spui tu ..e o lume de vis ..cea in care angajatorul ofera renumeratii pe seama muncilor nagajatorilor ..
Sunt de acord cu Cris-Mary, in acest moment este bine sa lucrezi intr-un departament de productie, pentru ca ei sunt baza pe asa numita "criza financiara". Prin urmare sa stii ca exista angajatori care isi respecta angajatii din toate punctele de vedere, dar romanul nostru in momentul in care i se da asa de multa atentie de catre un superior, nu mai da randament, are impresia ca sunt mai mult decat foarte buni prieteni iar rolul lui productiv nu isi mai are rostul. Iar angajatii daca sunt atat de bine pregatiti si bun pe segmentul lor de munca de ce nu cauta "banii" la un alt angajator?
Nu stiu ce sa zic...depinde de norocul pe care il ai...
@Dudule nu tine de noroc tine de cat de bine esti pregatit si cum te integrezi in colectiv
Mai depinde de ceva..si o spun pe cele traite si vazute de mine.. acum nu stiu daca se aplica si la voi ..mai depinde de cat de bine stii sa-ti pupi in fund seful .. intotdeauna oamenii pupaciosi ai dosului au avut de castigat ..
Aşa e,ăştia care pupă bine parcă au o aură aşa,de neatins.Sunt ăia care spun tot ce se întâmplă în colectiv.
eu am primit o promovare ca post, care a venit cu o scadere considerabila a salariului...shit happens:-??
Camelia,cum se poate întâmpla aşa ceva :)) ?
Ba eu cred ca tine si de noroc. Pregatirea ca pregatirea dar daca nu ai o pila acolo...nu prea apuci un job bun. Si cand zic bun, stiti la ce ma refer. Bine...or mai exista si exceptii, nu zic nu.
Eu mereu am mers pe principiul ca nu accept sa-si bata nimeni joc de mine. Accept sfaturi sau accept anumite atentionari in momentul cand am gresit, dar toate pe un ton omenesc. Nu sunt sluga nimanui, nu suport sa perii pe nimeni si nici atat pupincuristii.
pai, se intampla...dar postul chiar imi placea, asa ca n-am putut sa zic nu:P
Atunci nici de plâns nu e :D,eu n-aş urca o treaptă pe un salariu mai mic.Nu intenţionat,că dus de soartă...am făcut-o.
locuri de munca, criza, etc .. sunt multi care inghit lucruri mai mari decat acestea ..din pacate criza este folosita drept paravan pt a permite multor angajatori sa faca ce vor ei
Trimiteți un comentariu